Είστε εδώ

Motorshow

Αυτοκίνηση 2016 - Volvo: Μεγάλο περίπτερο αλλά μικρό το ενδιαφέρον

Πέρης Χαλάτσης
του Πέρη Χαλάτση

Η ελληνική εταιρία που εκπροσωπεί τα σουηδικά αυτοκίνητα στη χώρα μας, κάθε χρόνο κρατάει το δικό της πόστο στην έκθεση αυτοκινήτου στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο. Έτσι και φέτος στην  «Αυτοκίνηση 2016», έχει ένα μεγάλο περίπτερο με όλα τα μοντέλα της. 

Περίεργο όμως. Φέτος δεν είδα μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν και τις δύο φορές που πέρασα από το περίπτερο της σουηδικής εταιρίας, έπεσα πάνω στην κακιά στιγμή.

Πάντως κόσμο να ενδιαφέρεται δεν είδα.

Ίσως αυτοί που διαλέγουν να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα της Volvo δεν καταδέχονται να φτάσουν μέχρι την έκθεση στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο.

Αλλά ούτε και αυτοί που τα διαφημίζουν στις ραδιοφωνικές τους εκπομπές  δεν πέρασαν από το περίπτερο της εταιρίας. Έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Διαβάζοντας φυσικά το άρθρο αυτό ίσως να το κάνουν. Αλλά και να το κάνουν θα είναι κατόπιν εορτής.

‘Ίσως και η Volvo δεν ελπίζει στο αγοραστικό κοινό που ψάχνει αυτοκίνητα έως 1400 κ.εκ. Έχει άλλο πελατολόγιο και άλλο κοινό που απευθύνεται διαφημιστικά.

Κάποιοι θα σπεύσουν να κάνουν την κριτική τους. Ότι είναι ακριβή η τιμή τους. Ότι δεν απευθύνεται σε όλον τον κόσμο η Volvo και όλα τα άλλα σχετικά που συνήθως λένε.

Και καλά θα κάνουν. Αλλά πριν το κάνουν θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις επόμενες γραμμές.

Το μήνα Σεπτέμβριο, το μήνα που μας πέρασε, η Volvo βρίσκεται πολύ  χαμηλά σε πωλήσεις.

Βρίσκεται στην 19η θέση. Πούλησε 64 αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όσον αφορά το αν είναι ακριβά ή όχι, θα παραθέσω τον άλλον ακριβό ανταγωνισμό της.

Δηλαδή τι έκανε η Mercedes, η BMW, η Audi. Αυτός είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της Volvo.

Το μήνα Σεπτέμβριο με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις είχαν ως εξής:

Mercedes    326 μονάδες

BMW           188 μονάδες

AUDI           145   μονάδες

VOLVO          64   μονάδες

Το ποσοστό της Mercedes στις ταξινομήσεις ήταν 7,02 %, της BMW 4,05% , της AUDI 3,12% και της VOLVO μόλις 1,38%

Κάτι φταίει σίγουρα. Γιατί οι τρεις παραπάνω ανταγωνιστές πουλάνε αυτοκίνητα και πολλά από αυτά έχουν υψηλότερες τιμές.

Φταίει το μάρκετινγκ, φταίει η πολιτική της ελληνικής Volvo; Κάτι φταίει.

Είναι κρίμα. Η  σουηδική εταιρία  έχει κάνει άλματα στον τομέα της ασφάλειας. Είναι στα υψηλά στάνταρ. Περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Και ας διατυμπανίζουν οι φίλοι μας ότι είναι ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις. Το 1,38 % τα λέει όλα.

πηγή:

http://now24.gr/megalo-periptero-alla-mikro-endiaferon-gia-ta-aftokinita...

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το περιεχόμενο του περιπτέρου της, που θα στηθεί στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου), μας παρουσιάζει η Honda.

Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται ότι μέχρι το 2002 στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες υπήρχε και το δακτυλικό αποτύπωμα από το δείκτη του δεξιού χεριού του κατόχου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού η Volkswagen φαίνεται ότι ετοιμάζει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα των ID μοντέλων, όμως προς το παρόν δεν έχει εμπορική ονομασία παρά μόνο εσωτερική και αυτή είναι ID Ruggdzz.

Οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Άλαν Χάριμαν με το Skoda Fabia R5 κέρδισαν τους Ιταλούς αντιπάλους τους σε αγώνα εντός έδρας μάλιστα στον χωμάτινο αγώνα rally Vald’ Orcia.

Όλοι το έχουμε δει και αρκετοί έχουμε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που στο περίγραμμα του παρμπρίζ υπάρχει μαύρο πλαίσιο, το οποίο πάντα δίπλα του έχει πολλές μικρές μαύρες τελείες, όμως, γιατί είναι εκεί.; Υπάρχει λόγος ή είναι αποκλειστικά αισθητική η επιλογή;

H αυτόνομη πλέον εταιρεία επιδόσεων της Seat, η Cupra, δυο χρόνια μετά την ίδρυση της εγκαινίασε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.