Είστε εδώ

Motorshow

Autosport International Show : Σε ρυθμό WRC

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Λίγες μέρες πριν ανοίξει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι για το 2019 από το Μόντε Κάρλο, οι πρωταγωνιστές παρουσιάστηκαν με κάθε επισημότητα στους επισκέπτες της πιο σημαντικής έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων και προϊόντων στην Ευρώπη. 

Στο Autosport International Show, στο εκθεσιακό κέντρο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία.

Citroen C3 WRC, Ford Fiesta WRC, Hyundai i20 WRC, Toyota Yaris WRC αποτελούν και για το 2019 το βασικό σκηνικό στο θίασο του WRC.

Στο Μπέρμιγχαμ ήταν παρόντα και τα πληρώματα με μόνη εξαίρεση τους Λεμπ-Ελενά καθώς βρίσκονται πολλά χλμ, μακριά, σε άλλη ήπειρο στη Νότια Αμερική και στο Περού καθώς συμμετέχουν στο Ντακάρ, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου. 

Το 2019 έγινα πολλές μεταγραφές στις ομάδες, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαφορετική παράσταση. 

Δύο είναι οι πιο σημαντικές μεταγραφές. Ο Οζιέ που μετά από δύο χρόνια στη Ford M-Sport επιστρέφει στη Citroen Racing, και αυτή του Λεμπ, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν θα βρίσκεται υπο την ομπρέλα της PSA, αλλά της Hyundai Motorsport.

Oι συνθέσεις για τις εργοστασιακές ομάδες για το 2019 είναι οι εξής:

Citroen C3 WRC: Οζιέ-Ινγκρασιά, Λάπι-Φερμ

Ford Fiesta WRC: Σουνίνεν-Σαλμίνεν, Εβανς –Μάρτιν

Hyundai i20 WRC: Νεβίλ-Γκιλσούλ, Μίκελσεν-Γιέγκερ, Λεμπ-Ελενά, Σόρδο-Ντελ Μπάριο

Toyota Yaris WRC: Λάτβαλα-Άντιλα, Τάνακ-Γιερβόεγια, Μικ-Μάρσαλ.

Ραντεβού λοιπόν στην πρεμιέρα του έργου «παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι 2019» στο Μόντε Κάρλο που αρχίζει στις 24 Ιανουαρίου από την πόλη της Γαλλίας Γκαπ.  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.