Είστε εδώ

Gadgets

Porsche: Espresso με άρωμα από boxer

του Σωτήριου Χάλλα

Οι φίλοι της Porsche μπορούν πλέον να φτιάχνουν τον καφέ τους και ταυτόχρονα να νιώθουν ότι βρίσκονται κοντά στην αγαπημένη τους μάρκα, χάρη στη μηχανή Espresso Veloce RS Black Edition.

Η εν λόγω μηχανή για εσπρέσο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μιμείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον επίπεδο κινητήρα έξι κυλίνδρων που τοποθετούνταν στο πίσω μέρος των 911 της γενιάς 993, δηλαδή εκείνων που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής από τα τέλη του 1993 έως τις αρχές του 1998.

Μάλιστα, για την κατασκευή της έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά τα οποία συναντάμε και στο επίπεδο γερμανικό μοτέρ. Γενικά η κατασκευή της έχει γίνει συνδυάζοντας ανοξείδωτο ατσάλι χειρουργικού τύπου, αλουμίνιο και τιτάνιο. Τα τμήματα που μιμούνται τον εκκεντροφόρο είναι από ανθρακονήματα, ενώ εκείνα που θυμίζουν το μπλοκ του κινητήρα είναι από αλουμίνιο το οποίο έχει υποστεί ανοδίωση ώστε να έχει μαύρο, σατινέ φινίρισμα. Ανοδίωση έχει γίνει και στις “κυλινδροκεφαλές”, όμως εκεί το αποτέλεσμα είναι γυαλιστερό μαύρο.

Το βάρος της μηχανής δεν είναι αμελητέο καθώς φτάνει τα 21.5 κιλά. Οι διαστάσεις της είναι 380 χλστ. Χ 420 χλστ. Χ 340 χλστ. για μήκος, πλάτος και ύψος αντίστοιχα.

Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη και όμορφη μηχανή εσπρέσο, η οποία ζητάει το ανάλογο αντίτιμο καθώς για να διακοσμήσει την κουζίνα σας θα πρέπει να καταβάλετε 10.200 ευρώ. Άλλωστε πρόκειται για κάτι σπάνιο καθώς θα παραχθούν μόλις 993 μονάδες.

Σχετικά άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.