Είστε εδώ

F1

Ζακ Μπράουν: Η Renault έχει "βρει" πολλά kW ισχύος

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί στην κορυφή η μάχη μεταξύ Ferrari και Mercedes σε επίπεδο κινητήρων να τραβάει τα βλέμματα όμως και οι άλλοι δύο κατασκευαστές, Renault και Honda, επενδύουν τεράστια ποσά προκειμένου να βελτιώσουν τις υβριδικές μονάδες ισχύος.

Μάλιστα, η Renault για το 2019 σχεδιάζει έναν εντελώς νέο κινητήρα ελπίζοντας ότι το νέο σύνολο θα είναι πολύ πιο ισχυρό από το τωρινό, τόσο ώστε να μπορέσει να στέκεται με αξιώσεις απέναντι στις τρεις μεγάλες ομάδες, Ferrari, Mercedes και Red Bull.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι μάλλον οι Γάλλοι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον αυτό αφήνει να εννοηθεί ο Ζακ Μπράουν, επικεφαλής της McLaren η οποία θα προμηθεύεται κινητήρες από τον Γάλλο κατασκευαστή.

Συγκεκριμένα ο Βρετανός είπε ότι με το νέο μοτέρ οι Γάλλοι έχουν βρει πολλά kW ισχύος. Ο Μπράουν είπε ότι του έχουν δοθεί κάποια συγκεκριμένα νούμερα όμως, φυσικά, δεν του επιτρέπεται να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες ενώ κάτι τέτοιο δε θα συνέφερε και την ομάδα του. Το μόνο που θέλησε να συμπληρώσει ο ισχυρός άνδρας της βρετανικής ομάδας είναι ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις τόσο η McLaren όσο και η Renault την επόμενη χρονιά θα είναι πολύ ταχύτερες.

Κλείνοντας, ο Μπράουν συμπλήρωσε ότι, όπως είναι λογικό, δεν έχουν κάποιο στοιχείο για το πού βρίσκονται οι υπόλοιπες ομάδες όσον αφορά την εξέλιξή τους οπότε δεν μπορούν να ξέρουν πόσο ανταγωνιστικές θα είναι.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.