Είστε εδώ

F1

Βιετνάμ: Το 2020 μπαίνει στο καλεντάρι (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Formula 1 σκοπεύει να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες και το Βιετνάμ είναι ο επόμενος σταθμός που επέλεξε η Liberty Media, με τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας να μπαίνει στο πρωτάθλημα το 2020.

Η πίστα που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας, Ανόι, θα έχει μήκος 5.565 χλμ. και θα χρησιμοποιεί τόσο ήδη υπάρχοντες δρόμους όσο και νέα τμήματα που θα κατασκευαστούν ειδικά για τον αγώνα. Ιδιαίτερο στοιχείο θα είναι η μεγάλη ευθεία των 1.5 χλμ. που θα είναι η μεγαλύτερη του πρωταθλήματος.

Προκειμένου η πίστα να δίνει ενδιαφέροντες αγώνες οι υπεύθυνοι ενσωμάτωσαν στη σχεδίασή της τμήματα από τέσσερις διαφορετικές πίστες. Οι πρώτες δύο στροφές αποτελούν δάνειο από εκείνη του Νίρμπουργκρινγκ, στη συνέχεια ακολουθούν τρεις ευθείες με διαφορετικά μήκη και στη συνέχεια συναντάμε τις στροφές 12 – 15 που θυμίζουν την ανάβαση του λόφου στο Μονακό που οδηγεί από τη St. Devote στην Casino.

Συνεχίζοντας οι αλλαγές κατεύθυνσης γίνονται ακόμα πιο έντονες καθώς για τις στροφές  16 – 19 η έμπνευση προέρχεται από τις 2 – 6 της Suzuka στην Ιαπωνία ενώ το τελευταίο κομμάτι της πίστας αποτελείται από τις στροφές 20 – 22 που αντιγράφουν τις 12 – 14 της Μαλαισίας οι οποίες όλα τα χρόνια που η Formula 1 πήγαινε εκεί αποτελούσαν πονοκέφαλο για τους οδηγούς.

Το Γκραν Πρι του Βιετνάμ θα είναι η πρώτη νέα χώρα που μπαίνει στο καλεντάρι από όταν ανέλαβε τις τύχες του αθλήματος η Liberty Media.

Η διοργάνωση αγώνα της Formula 1 από το Βιετνάμ σε συνδυασμό με τη δημιουργία της πρώτης αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας με την ονομασία VINFAST η οποία ετοιμάζει ήδη το πρώτο της SUV, το LUX SA2.0 δείχνει ότι η χώρα που τη δεκαετία του '60 και του '70 βρέθηκε σε άθλια κατάσταση λόγω του πολέμου με τις Η.Π.Α. πλέον ανακάμπτει και σταδιακά επενδύει με σοβαρότητα στον τομέα του αυτοκινήτου.

Σχετικά άρθρα

Ανάβαση Πιτίτσας

Tελευταία παράσταση του φετινού Πρωταθλήματος Αναβάσεων στην Πιτίτσα, τη γνωστή διαδρομή της Πάτρας,

Η Βάσω Κουρτίδου πίσω από το τιμόνι του ασημί Toyota Yaris της δεν συμμετείχε απλώς, αλλά “έγραψε” μια καλή επίδοση και αποχαιρέτησε τη φετινή χρονιά με ένα κύπελλο.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan GT R

Ο “Godzilla”, όπως είναι το προσωνύμιο του Nissan GT R, δίνει το παρών στο περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας στην έκθεση αυτοκίνηση 2018 που γίνεται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

Αυτοκίνηση 2018-BMW i3s

Το i3 είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο η BMW μπήκε στη νέα εποχή της αυτοκίνησης το 2013 που άρχισε να παράγεται και τώρα το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει την πιο ισχυρή του έκδοση με την ονομασία i3s στην Αυτοκίνηση 2018.

Αυτοκίνηση 2018-Renault Megane R.S.

Στην Αυτοκίνηση 2018 το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά από κοντά την πιο πρόσφατη δημιουργία της Renault Sport, του τμήματος επιδόσεων της γαλλικής εταιρείας, το Megane R.S.

Aυτοκίνηση 2018

Η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2018», που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, «γράφει» σημαντική αύξηση σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλευση επισκεπτών.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan e-NV200

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της επερχόμενης ηλεκτροκίνησης στη φετινή Έκθεση «Αυτοκίνηση 2018» αποτελεί σίγουρα το Νissan e-NV200.

Αυτοκίνηση 2018-Citroen C3 Aircross

Στο περίπτερο της Citroen μπορούμε ανάμεσα στα άλλα μοντέλα να δούμε και το C3 Aircross το οποίο έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων μεταξύ των οποίων εκείνο του αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2018 από τον δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest.

Αυτοκίνηση 2018-Hyundai i30 N

Η Hyundai για πρώτη φορά αποφάσισε να μπει στα “χωράφια” των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με το i30 N το οποίο είδαμε και πέρυσι στην Αυτοκίνηση και το εγχείρημά της μόνο ως επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά αν συνυπολογίσει κάποιος και την απειρία

Porsche

Αν κάποιος είναι κάτοχος μιας συλλεκτικής και αρκετά ακριβής Porsche θα εμπιστευτεί τον οποιοδήποτε για να φροντίσει το σέρβις της;

BMW

Η BMW έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα επόμενα χρόνια τα μοντέλα της θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση περνώντας πρώτα από το στάδιο των plug-in υβριδικών (PHEV).