Είστε εδώ

F1

Βιετνάμ: Το 2020 μπαίνει στο καλεντάρι (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Formula 1 σκοπεύει να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες και το Βιετνάμ είναι ο επόμενος σταθμός που επέλεξε η Liberty Media, με τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας να μπαίνει στο πρωτάθλημα το 2020.

Η πίστα που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας, Ανόι, θα έχει μήκος 5.565 χλμ. και θα χρησιμοποιεί τόσο ήδη υπάρχοντες δρόμους όσο και νέα τμήματα που θα κατασκευαστούν ειδικά για τον αγώνα. Ιδιαίτερο στοιχείο θα είναι η μεγάλη ευθεία των 1.5 χλμ. που θα είναι η μεγαλύτερη του πρωταθλήματος.

Προκειμένου η πίστα να δίνει ενδιαφέροντες αγώνες οι υπεύθυνοι ενσωμάτωσαν στη σχεδίασή της τμήματα από τέσσερις διαφορετικές πίστες. Οι πρώτες δύο στροφές αποτελούν δάνειο από εκείνη του Νίρμπουργκρινγκ, στη συνέχεια ακολουθούν τρεις ευθείες με διαφορετικά μήκη και στη συνέχεια συναντάμε τις στροφές 12 – 15 που θυμίζουν την ανάβαση του λόφου στο Μονακό που οδηγεί από τη St. Devote στην Casino.

Συνεχίζοντας οι αλλαγές κατεύθυνσης γίνονται ακόμα πιο έντονες καθώς για τις στροφές  16 – 19 η έμπνευση προέρχεται από τις 2 – 6 της Suzuka στην Ιαπωνία ενώ το τελευταίο κομμάτι της πίστας αποτελείται από τις στροφές 20 – 22 που αντιγράφουν τις 12 – 14 της Μαλαισίας οι οποίες όλα τα χρόνια που η Formula 1 πήγαινε εκεί αποτελούσαν πονοκέφαλο για τους οδηγούς.

Το Γκραν Πρι του Βιετνάμ θα είναι η πρώτη νέα χώρα που μπαίνει στο καλεντάρι από όταν ανέλαβε τις τύχες του αθλήματος η Liberty Media.

Η διοργάνωση αγώνα της Formula 1 από το Βιετνάμ σε συνδυασμό με τη δημιουργία της πρώτης αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας με την ονομασία VINFAST η οποία ετοιμάζει ήδη το πρώτο της SUV, το LUX SA2.0 δείχνει ότι η χώρα που τη δεκαετία του '60 και του '70 βρέθηκε σε άθλια κατάσταση λόγω του πολέμου με τις Η.Π.Α. πλέον ανακάμπτει και σταδιακά επενδύει με σοβαρότητα στον τομέα του αυτοκινήτου.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.