Είστε εδώ

F1

Το φιάσκο των κατατακτήριων : Νέα κόλπα...

Γιάννης Σταυρόπουλος
του Γιάννη Σταυρόπουλου

Αυτό που έγινε στο Q3, το τελευταίο δηλαδή σκέλος των χρονομετρημένων δοκιμών που βγάζει τον poleman, στην πίστα της Μόντσα δεν έχει προηγούμενο.
Οι οδηγοί να παίζουν «κρυφτό» ώστε να μην αλλάξουν οι χρόνοι για τους 10 ταχύτερους, όσοι δηλαδή προκρίθηκαν στο Q3, μετά τη διακοπή από την έξοδο του Ραίκονεν .
Για την ολοκλήρωση ο υπολειπόμενος χρόνος ήταν 6 λεπτά. Κανένας οδηγός δεν έβγαινε στην πίστα για τα υπόλοιπα 6 λεπτά και μόλις βγήκε ο Χάμιλτον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι χωρίς να πατάνε το γκάζι με αντίπαλο τα χρονόμετρα, αδιαφορώντας για τους θεατές που είχαν πληρώσει εισιτήριο, αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών. 
Ήταν κάτι το απαράδεκτο, ειδικά στη Μόντσα, το Ναό των Αγώνων.
Φυσικά δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να απαγορεύει αυτό που έκαναν οι οδηγοί στο Q3 στη Μόντσα....
Επειδή όμως η FIA θέλει να προλαβαίνει καταστάσεις, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα υπάρξει κάποιος νέος κανονισμός και πως τέτοια συμβάντα μπορείς να τα περιχαρακώσεις ώστε να μην ξανασυμβούν.

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.