Είστε εδώ

F1

Scuderia Ferrari: Addio Αrrivabene

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, το «μάρμαρο» κάποιος το πληρώνει.

Και το «μάρμαρο» στη Ferrari το πλήρωσε ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, στην ανατολή του 2019, όπου ανακοινώθηκε και επίσημα η λύση της συνεργασίας με την ιταλική ομάδα.

Είμαστε ακριβώς στο ίδιο έργο θεατές, εάν γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω τις σελίδες του ημερολογίου.

Το 2014, όπου ήταν άλλη μια χρονιά χωρίς επιτυχία για τη Ferrari με τον Αλόνσο τότε στην ομάδα.

Αυτή τη χρονιά ο ισχυρός άνδρας της Ferrari Σέρτζιο Μαρκιόνε λόγω των μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων είχε αντικαταστήσει τον Μάρκο Ματιάτσι  που κατείχε τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή στην ομάδα με τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Αριβαμπένε αποχαιρετά τη Scuderia Ferrari και τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή αναλαμβάνει ο Ματία Μπινότο, πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari.

Εδώ που τα λέμε τώρα, η Ferrari ήθελε προκοπή στη Formula 1, από έναν διευθυντή πωλήσεων στον τομέα των αυτοκινήτων που τον βάπτισε σε μια νύχτα αγωνιστικό διευθυντή (Ματιάτσι) και από ένα μεγαλοστέλεχος σε καπνοβιομηχανία (Αριβαμπένε).

Γίνεται να είναι καλό το σενάριο; Φυσικά όχι.

Για να δούμε λοιπόν τι θα αλλάξει στη Scuderia Ferrari με τον Μπινότο που έρχεται από τα βάθη της ομάδας γνωρίζοντας φυσικά πού υπερτερεί και πού υστερεί.

Τα υπόλοιπα στην πίστα και στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.