Είστε εδώ

F1

Scuderia Ferrari: Addio Αrrivabene

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, το «μάρμαρο» κάποιος το πληρώνει.

Και το «μάρμαρο» στη Ferrari το πλήρωσε ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, στην ανατολή του 2019, όπου ανακοινώθηκε και επίσημα η λύση της συνεργασίας με την ιταλική ομάδα.

Είμαστε ακριβώς στο ίδιο έργο θεατές, εάν γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω τις σελίδες του ημερολογίου.

Το 2014, όπου ήταν άλλη μια χρονιά χωρίς επιτυχία για τη Ferrari με τον Αλόνσο τότε στην ομάδα.

Αυτή τη χρονιά ο ισχυρός άνδρας της Ferrari Σέρτζιο Μαρκιόνε λόγω των μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων είχε αντικαταστήσει τον Μάρκο Ματιάτσι  που κατείχε τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή στην ομάδα με τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Αριβαμπένε αποχαιρετά τη Scuderia Ferrari και τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή αναλαμβάνει ο Ματία Μπινότο, πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari.

Εδώ που τα λέμε τώρα, η Ferrari ήθελε προκοπή στη Formula 1, από έναν διευθυντή πωλήσεων στον τομέα των αυτοκινήτων που τον βάπτισε σε μια νύχτα αγωνιστικό διευθυντή (Ματιάτσι) και από ένα μεγαλοστέλεχος σε καπνοβιομηχανία (Αριβαμπένε).

Γίνεται να είναι καλό το σενάριο; Φυσικά όχι.

Για να δούμε λοιπόν τι θα αλλάξει στη Scuderia Ferrari με τον Μπινότο που έρχεται από τα βάθη της ομάδας γνωρίζοντας φυσικά πού υπερτερεί και πού υστερεί.

Τα υπόλοιπα στην πίστα και στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .