Είστε εδώ

F1

Ραλφ Σουμάχερ: "Μήπως πρέπει να φύγει η Κλερ Γουίλιαμς;"

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

Ο Γερμανός άφησε αιχμές για την επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Κλερ Γουίλιαμς, για την οποία είπε ότι ίσως να μην είναι κατάλληλη για την ηγεσία μιας ομάδας της Formula 1 και ειδικά μίας τόσο ιστορικής.

Ο Σουμάχερ ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η Κλερ Γουίλιαμς διοικεί την ομάδα που ίδρυσε ο πατέρας της με αναχρονιστικό τρόπο ο οποίος ήταν αποτελεσματικός στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 όμως είναι εντελώς ακατάλληλος για τη σύγχρονη Formula 1.

Αυτό που επεσήμανε ως σημαντικό πρόβλημα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ισχυρά κίνητρα να αποδώσουν το μέγιστο που μπορούν καθώς στο εσωτερικό της ομάδας κυριαρχεί ο φόβος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα διάφορα τμήματα να λειτουργούν με γνώμονα τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και όχι τη συνεργασία.

Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για την αποτυχία της Κλερ Γουίλιαμς έφερε το γεγονός ότι ακόμα και ο Πάντι Λόου, ένας μηχανικός που θεωρείται αρκετά ικανός και στο διοικητικό κομμάτι ο οποίος έχει στο βιογραφικό του μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στη Formula 1, δεν κατάφερε να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Κλείνοντας, ο Ραλφ Σουμάχερ είπε ότι όλα τα παραπάνω είναι αρκετά ώστε η Κλερ Γουίλιαμς να αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να παραδώσει σε κάποιον άλλον τα ηνία της ομάδας.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.