Είστε εδώ

F1

Πίστα Βαρκελώνης – 8η μέρα δοκιμών : Αντίο με τον Φέτελ ταχύτερο

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι χειμερινές επίσημες δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης ολοκληρώθηκαν με τον Φέτελ να είναι ο ταχύτερος της ημέρας, επίδοση που γράφτηκε στο πρώτο μέρος της τελευταίας ημέρας, πριν τη μεσημεριανή ανάπαυση. 

Ο Χάμιλτον ήταν αυτός που κινήθηκε στο ρυθμό του Φέτελ ενώ από εκεί και κάτω οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες για τη Formula 1. 

Να σημειωθεί ότι ο Σάινθ με τη McLaren συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας, 134, με τον Κίμι με την Alfa Romeo 132.

O Φέτελ αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά της Ferrari και ο Φερστάπεν με το κιβώτιο της Red Bull συμπληρώνοντας 29 γύρους και γράφοντας το χρόνο του με τα Pirelli C3, ενώ οι άλλοι με τα Pirelli C5, την πιο μαλακή γόμα. 

Ο θίασος τώρα ετοιμάζεται για τη μεγάλη πρεμιέρα που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου στην Αυστραλία.

Εκεί πρόκειται για αγώνα και ενδεχομένως να δούμε άλλα πράγματα από αυτά που είδαμε στην πρώτη περίοδο των χειμερινών δοκιμών που διήρκησε 8 μέρες σε δύο κύκλους των 4 ημερών. 

Στον πίνακα που ακολουθεί οι χρόνοι των οδηγών που συμμετείχαν κατά την τελευταία μέρα των επίσημων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης. 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.