Είστε εδώ

F1

Pirelli: Tα ελαστικά σε αριθμούς

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Pirelli Motorsport  κατά τη διάρκεια του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, είχε στη διάθεση των οδηγών 38.788 ελαστικά, συνολικά σε όλες τις γόμες.

Από αυτά χρησιμοποιήθηκαν 12.920 ελαστικά ενώ σύμφωνα με τις τηλεμετρίες οι γόμες που χρησιμοποιήθηκαν το 2017 αύξησαν τη ταχύτητα στις στροφές μέχρι και 36 χλμ./ώρα, κάτι φυσικά που έχει να κάνει και με την αεροδυναμική του μονοθεσίου.

Από τις γόμες, τα περισσότερα χλμ. με τη γόμα ultrasoft (μωβ χαρακτηριστικά) τα συμπλήρωσε ο Βαντόρν 4.674 χλμ., ο Πέρεζ με την supersoft (κόκκινα χαρακτηριστικά) 6.261 χλμ. και ο Χάμιλτον με τη soft (κίτρινα χαρακτηριστικά) 4.696 χλμ.

Ο Ρικιάρντο ήταν ο οδηγός που έκανε τις περισσότερες προσπεράσεις, 43 συνολικά, ενώ έκανε και τις περισσότερες σε ένα μόνο Γκραν Πρι, αυτό της Αγγλίας στην πίστα του Σίλβερστον, 13 τον αριθμό.

To 2017 έγιναν συνολικά 533 pit-stop ενώ η σκέψη είναι το 2018 με τις περισσότερες γόμες στη διάθεση των οδηγών, τα υποχρεωτικά pit-stop για αλλαγή ελαστικών να γίνουν 2.

Η Pirelli εκτός από τα ελαστικά για το πρωτάθλημα του 2017, ετοίμασε και μια σειρά πειραματικών ελαστικών για το 2018.

198 ήταν τα πειραματικά ελαστικά της Pirelli που δοκιμάστηκαν σε 8 πίστες.

Τα περισσότερα χλμ. τα «έγραψε» η Red Bull, 2.638 χλμ. ακολούθησαν McLaren με 2.350 χλμ., Μercedes με 1.975 χλμ., Ferrari με 1.975.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.