Είστε εδώ

F1

Pirelli : Tα ελαστικά για τα πρώτα GP

του Σωτήριου Χάλλα

Μέχρι τις 17 Μαρτίου που θα δοθεί στη μακρινή Αυστραλία η πρώτη εκκίνηση για το πρωτάθλημα του 2019, μεσολαβούν αρκετές εβδομάδες.

Η Pirelli όμως έδωσε στη δημοσιότητα τους τύπους των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες για τα 4 πρώτα Γκραν Πρι της σεζόν, σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Κίνα και Αζερμπαϊτζάν.

Η επιλογή αυτή θα παραμείνει για τις ομάδες να επιλέξουν τις γόμες των 10 από τα 13 σετ ελαστικών που είναι διαθέσιμα σε κάθε αγώνα. Η επιλογή αυτή θα γίνεται 14 εβδομάδες πριν από το κάθε Γκραν Πρι εκτός ευρωπαϊκής ζώνης, όπως το ντεμπούτο στην Αυστραλία, 17 Μαρτίου 2019, και 8 εβδομάδες για τους αγώνες εντός Ευρώπης.

Από το 2019 αλλάζει και η σήμανση των ελαστικών καθώς καταργούνται οι πολλοί χρωματισμοί.

Θα υπάρχουν μόνο τα χρώματα άσπρο (σκληρή), κίτρινο (μέση), κόκκινο(μαλακή), και οι  ενδείξεις C1, C2, C3, C4,C5 για κάθε χρώμα ελαστικού που θα χαρακτηρίζουν τη σύνθεση της κάθε γόμας.

Η C1 είναι η πιο σκληρή, η C2 η μέση, η C3 η μαλακή, η C4 η πολύ μαλακή και η C5 η πάρα πολύ μαλακή. 

Έτσι λοιπόν για το Γκραν Πρι της Αυστραλίας, η Pirelli θα έχει στη διάθεση των οδηγών τις άσπρες γόμες σε συνθέσεις C2, C3, και κόκκινη C4, για το Μπαχρέιν τις άσπρες C1, C2, C3 και για το Αζερμπαϊτζάν τις ίδιες γόμες με το Γκραν Πρι της Αυστραλίας.

Τις ίδιες συνθέσεις με την Αυστραλία C2, C3, C4 θα φέρει η Pirelli και για τον αγώνα της Κίνας, αγώνας ορόσημο στην ιστορία της Formula 1 καθώς συμπληρώνονται 1.000 Γκραν Πρι.

Να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής του 1.000ού Γκραν Πρι.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.