Είστε εδώ

F1

Pirelli: Δείτε για πρώτη φορά τα ελαστικά του 2021

του Σωτήριου Χάλλα

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα δούμε να εφαρμόζονται από το 2021 και μετά στη Formula 1, είναι ότι η διάμετρος των ζαντών θα μεγαλώσει από τις 13 ίντσες που είναι σήμερα και θα φτάσει τις 18 ίντσες.

Πρόκειται για μία αλλαγή που η Pirelli ζητούσε εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιεί τους αγώνες ώστε να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τα ελαστικά της, τα οποία θα τη βοηθήσουν στη βελτίωση εκείνων που προορίζονται για χρήση στο δρόμο.

Ωστόσο, πριν εφαρμοστεί η νέα διάσταση επίσημα θα πρέπει να έχουν γίνει πολλές δοκιμές. Η πρώτη από αυτές έγινε στην πίστα Paul Ricard όπου πραγματοποιείται το γαλλικό Γκραν Πρι. Το μονοθέσιο στο οποίο τοποθετήθηκαν τα νέα ελαστικά είναι μια τροποποιημένη εκδοχή της RS18, δηλαδή εκείνου με το οποίο συμμετείχε στη Formula 1 η Renault το 2018, ενώ πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο Σεργκέι Σιρότκιν. Ο Ρώσος είναι ο τρίτος οδηγός της Renault φέτος ενώ το 2018 αγωνιζόταν στη Williams.

Σύμφωνα με τον Μάριο Ίζολα, επικεφαλής της Pirelli σε ό,τι αφορά τη Formula 1 ήταν σημαντικό να ξεκινήσουν οι δοκιμές τόσο νωρίς ώστε αν προκύψουν συμπεράσματα που δεν είχαν προβλεφθεί από τις προσομοιώσεις, να υπάρχει χρόνος αντίδρασης.

Αρχικά οι Ιταλοί θα δοκιμάσουν μόνο μία γόμα η οποία θα λειτουργήσει ως βάση και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στις υπόλοιπες γόμες, η δημιουργία των οποίων, όμως, βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Στο πλάνο ανάπτυξης των ελαστικών του 2021 συμμετέχουν οι McLaren, Mercedes και Renault.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.