Είστε εδώ

F1

Mercedes: Οι κακές εκκινήσεις προβλημάτισαν τους Γερμανούς

του Σωτήριου Χάλλα

Η Formula 1 για πρώτη φορά στην ιστορία της είχε τρεις συνεχόμενους αγώνες οι οποίοι έγιναν σε Γαλλία, Αυστρία και Βρετανία. Ένα κοινό στοιχείο μεταξύ των τριών αυτών αγώνων ήταν ότι οι Ferrari έκαναν πολύ καλύτερες εκκινήσεις από τις Mercedes.

Στη Γαλλία ήταν ο Φέτελ αυτός που ξεκίνησε καλύτερα και εν μέρει αυτή ήταν η αιτία που χτύπησε με τον Μπότας, στην Αυστρία ήταν η σειρά του Ραϊκόνεν ο οποίος ξεκίνησε τόσο καλά που στην πρώτη στροφή κατάφερε να χωθεί ανάμεσα στα δύο ασημί βέλη και στο Silverstone και πάλι ο Φέτελ ήταν αυτός που ξεκίνησε εντυπωσιακά παίρνοντας από πολύ νωρίς την πρωτοπορία.

Φυσικά αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους ανθρώπους της γερμανικής ομάδας οι οποίοι δήλωσαν ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν ότι το μονοθέσιο παρουσίασε περισσότερη ολίσθηση των πίσω τροχών (σπινάρισμα) από όσο περίμεναν οπότε μέχρι το Γκραν Πρι της Γερμανίας που είναι ο επόμενος αγώνας θα προσπαθήσουν να έχουν βελτιωθεί πάνω στο συγκεκριμένο τομέα.

Από τη Mercedes αναφέρθηκαν και στα παράπονα που έκανε ο Χάμιλτον μετά την επαφή με τον Ραϊκόνεν στην τρίτη στροφή σχετικά με πρόβλημα στο πάτωμα. Αυτό που είπαν είναι ότι το μονοθέσιο δεν έπαθε καμία ζημιά από την επαφή και ότι οι αναταράξεις που ένιωθε ο Βρετανός οφείλονταν στο γεγονός ότι ήταν αναγκασμένος να τρέχει στο “βρώμικο” αέρα αρκετών μονοθεσίων μέχρι να καταφέρει να περάσει τις ομάδες του midfield.

Φυσικά αυτή η εξέλιξη είναι θετική για τη Mercedes όμως δείχνει και το πόσο ευαίσθητα είναι τα φετινά μονοθέσια αφού ένας οδηγός πολύ υψηλού επιπέδου που δεν είναι συνηθισμένος να τρέχει με τόσα μονοθέσια γύρω του νόμισε ότι υπήρχε πρόβλημα με το αυτοκίνητό του.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.