Είστε εδώ

F1

Liberty Media: Βάζει τον τηλεθεατή στη θέση του οδηγού (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Liberty Media ψάχνει συνεχώς νέους τρόπους να κάνει την παρακολούθηση των αγώνων της Formula 1 πιο ενδιαφέρουσα και μία από τις ιδέες που “έχουν πέσει στο τραπέζι” είναι η τοποθέτηση κάμερας πάνω ή μέσα στο κράνος των οδηγών.

Με αυτόν τον τρόπο οι θεατές θα μπορούν να αισθανθούν ότι βρίσκονται και οι ίδιοι στο μονοθέσιο αφού θα έχουν ακριβώς την ίδια εικόνα με τον αγαπημένο τους οδηγό.

Ένας τρόπος που έχουν σκεφτεί οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας που διαχειρίζεται τη Formula 1 για να υλοποιήσουν αυτή την ιδέα είναι οι οδηγοί να φοράνε γυαλιά στα οποία θα υπάρχουν ενσωματωμένες μία ή περισσότερες κάμερες.

Η πρώτη δοκιμή των γυαλιών πραγματοποιήθηκε στο Γκραν Πρι του Καναδά, στην πίστα που φέρει το όνομα του Ζιλ Βιλνέβ. Ο οδηγός που δέχτηκε να φορέσει τα γυαλιά με τις κάμερες ήταν ο Ρομέν Γκροζάν.

Το βίντεο έχει διάρκεια ενός γύρου στον οποίο ο Γάλλος οδηγός δεν πηγαίνει συνέχεια τέρμα γκάζι όμως όσα βλέπουμε είναι αρκετά για να καταλάβουμε πώς είναι να βρίσκεσαι στο εσωτερικό αυτών των ταχύτατων μονοθεσίων.

Επιπλέον, το βίντεο ξεκινάει όσο ο Γκροζάν είναι ακόμα έξω από το μονοθέσιο οπότε βλέπουμε και ένα κομμάτι της διαδικασίας που ακολουθείται πριν βγει το μονοθέσιο από τα pits όπως την είσοδο του οδηγού στο κόκπιτ και την τοποθέτηση του τιμονιού.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αντίστοιχα βίντεο από το φετινό μονοθέσιο της Alfa Romeo και με τους δύο οδηγούς της ιταλικής ομάδας, κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης.

Σχετικά άρθρα

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.