Είστε εδώ

F1

Liberty Media: Νέα γραφικά βάζουν τον θεατή "μέσα" στον αγώνα (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Liberty Media, στην οποία ανήκει η Formula 1, θέλει να κάνει το άθλημα πολύ πιο ενδιαφέρον και εύκολο στην παρακολούθηση για τον απλό θεατή και γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσει από το 2019 νέα γραφικά.

Αυτά τα γραφικά θα βοηθάνε να καταλάβει ο τηλεθεατής τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στον αγώνα και πώς αυτό που βλέπει θα επηρεάσει την έκβασή του.

Τα νέα γραφικά θα δημιουργούνται από συστήματα μηχανικής μάθησης, δηλαδή συστήματα τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν δεδομένα και να μάθουν μέσα από αυτά ώστε να κάνουν προβλέψεις. Τα συστήματα αυτά θα παρέχονται από μία θυγατρική εταιρεία τα Amazon, την AWS με την οποία η Formula 1 συνεργάζεται από το καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί τρία γραφικά. Το πρώτο αφορά την πιθανότητα προσπέρασης όταν υπάρχει μάχη μεταξύ δύο μονοθεσίων. Το δεύτερο συνδυάζει τις θερμοκρασίες νερού, λαδιού και ελαστικών καθώς και το ποσοστό φθοράς των τελευταίων προκειμένου να δείξει κατά πόσον το μονοθέσιο αποδίδει το μέγιστο που μπορεί. Το τρίτο γράφημα έχει να κάνει με τα pit stops και δείχνει στον θεατή γιατί η ομάδα επέλεξε να κάνει στο συγκεκριμένο σημείο στάση για αλλαγή ελαστικών, τι έχει να κερδίσει ή να χάσει από αυτήν την κίνηση και τι διαφορά θα έχει από τον άμεσο αντίπαλό του ο οδηγός όταν θα βγει ξανά στην πίστα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα τρία νέα γραφικά και μπαίνοντας εδώ να ψηφίσετε κατά πόσον σας αρέσουν.

 

Η πιθανότητα προσπέρασης

 

Οι θερμοκρασίες και η φθορά των ελαστικών

 

Έκβαση pit stop

Σχετικά άρθρα

Ford Puma

Θέλοντας να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των crossovers, η Ford δημιούργησε το νέο Puma το οποίο έχει στοιχεία περιπέτειας όπως αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και ξεκάθαρα αστικό χαρακτήρα.

Ράλι Μπαρούμ

Οι Τσέχοι τον τοπικό τους αγώνα που προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι τον διοργανώνουν με πολύ στυλ.

Τον αντιμετωπίζουν σαν γιορτή με πολλές εκδηλώσεις ενώ δεν απουσιάζουν οι αιθέριες υπάρξεις που ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον υδράργυρο.

Aston Martin

Μπορεί η Valkyrie να είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα της Aston Martin όμως οι Βρετανοί εξελίσσουν παράλληλα και το μικρότερο αδερφάκι της, με την ονομασία Valhalla και χαρακτηριστικά που προκαλούν.

Dongfeng AX-7

Τις Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν τις «προλαβαίνεις» από το πόσο γρήγορα παρουσιάζουν νέα μοντέλα, τα οποία, τα περισσότερα είναι “copy” ευρωπαϊκών κυρίως μοντέλων.

Opel

Η Opel θα έχει έντονη παρουσία στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πόλη από τις 12 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου με μια σειρά από πρεμιέρες.

Ηλεκτροκίνηση

Τη στιγμή που στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο λίγα που οι περισσότεροι δεν έχουν δει ούτε τυχαία κάποιο στο δρόμο, αλλού γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για την προώθησή τους, που οι σταθμοί φόρτισης ξεπέρασαν σε αριθμό τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ha:mo

Η αυτοκίνηση αλλάζει και οι εταιρίες ψάχνουν λύσεις για εύκολη χρήση οχημάτων.

Ράλι Μπαρούμ

Η εικόνα στην πρώτη θέση του ράλι Μπαρούμ, 6ος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν άλλαξε κατά το 2ο σκέλος με τους Κοπέτσκι-Ντρέσλερ να χαρίζουν τη νίκη στο Skoda Fabia R5 Evo. 

Νέο Infiniti QX55

Από την Καλιφόρνια και το Pebble Beach όπου διοργανώνεται το Concours d'Elegance, η Infiniti που αποτελεί την εταιρια κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ένα από τα προσεχή μοντέλα της.

Σκύρος

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, άνοιξε τον Ιούλιο ξανά τις πύλες του στο κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Καστροπολιτείας Σκύρου.