Είστε εδώ

F1

Liberty Media: Νέα γραφικά βάζουν τον θεατή "μέσα" στον αγώνα (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Liberty Media, στην οποία ανήκει η Formula 1, θέλει να κάνει το άθλημα πολύ πιο ενδιαφέρον και εύκολο στην παρακολούθηση για τον απλό θεατή και γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσει από το 2019 νέα γραφικά.

Αυτά τα γραφικά θα βοηθάνε να καταλάβει ο τηλεθεατής τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στον αγώνα και πώς αυτό που βλέπει θα επηρεάσει την έκβασή του.

Τα νέα γραφικά θα δημιουργούνται από συστήματα μηχανικής μάθησης, δηλαδή συστήματα τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν δεδομένα και να μάθουν μέσα από αυτά ώστε να κάνουν προβλέψεις. Τα συστήματα αυτά θα παρέχονται από μία θυγατρική εταιρεία τα Amazon, την AWS με την οποία η Formula 1 συνεργάζεται από το καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί τρία γραφικά. Το πρώτο αφορά την πιθανότητα προσπέρασης όταν υπάρχει μάχη μεταξύ δύο μονοθεσίων. Το δεύτερο συνδυάζει τις θερμοκρασίες νερού, λαδιού και ελαστικών καθώς και το ποσοστό φθοράς των τελευταίων προκειμένου να δείξει κατά πόσον το μονοθέσιο αποδίδει το μέγιστο που μπορεί. Το τρίτο γράφημα έχει να κάνει με τα pit stops και δείχνει στον θεατή γιατί η ομάδα επέλεξε να κάνει στο συγκεκριμένο σημείο στάση για αλλαγή ελαστικών, τι έχει να κερδίσει ή να χάσει από αυτήν την κίνηση και τι διαφορά θα έχει από τον άμεσο αντίπαλό του ο οδηγός όταν θα βγει ξανά στην πίστα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα τρία νέα γραφικά και μπαίνοντας εδώ να ψηφίσετε κατά πόσον σας αρέσουν.

 

Η πιθανότητα προσπέρασης

 

Οι θερμοκρασίες και η φθορά των ελαστικών

 

Έκβαση pit stop

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.