Είστε εδώ

F1

Liberty Media: Νέα γραφικά βάζουν τον θεατή "μέσα" στον αγώνα (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Liberty Media, στην οποία ανήκει η Formula 1, θέλει να κάνει το άθλημα πολύ πιο ενδιαφέρον και εύκολο στην παρακολούθηση για τον απλό θεατή και γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσει από το 2019 νέα γραφικά.

Αυτά τα γραφικά θα βοηθάνε να καταλάβει ο τηλεθεατής τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στον αγώνα και πώς αυτό που βλέπει θα επηρεάσει την έκβασή του.

Τα νέα γραφικά θα δημιουργούνται από συστήματα μηχανικής μάθησης, δηλαδή συστήματα τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν δεδομένα και να μάθουν μέσα από αυτά ώστε να κάνουν προβλέψεις. Τα συστήματα αυτά θα παρέχονται από μία θυγατρική εταιρεία τα Amazon, την AWS με την οποία η Formula 1 συνεργάζεται από το καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί τρία γραφικά. Το πρώτο αφορά την πιθανότητα προσπέρασης όταν υπάρχει μάχη μεταξύ δύο μονοθεσίων. Το δεύτερο συνδυάζει τις θερμοκρασίες νερού, λαδιού και ελαστικών καθώς και το ποσοστό φθοράς των τελευταίων προκειμένου να δείξει κατά πόσον το μονοθέσιο αποδίδει το μέγιστο που μπορεί. Το τρίτο γράφημα έχει να κάνει με τα pit stops και δείχνει στον θεατή γιατί η ομάδα επέλεξε να κάνει στο συγκεκριμένο σημείο στάση για αλλαγή ελαστικών, τι έχει να κερδίσει ή να χάσει από αυτήν την κίνηση και τι διαφορά θα έχει από τον άμεσο αντίπαλό του ο οδηγός όταν θα βγει ξανά στην πίστα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα τρία νέα γραφικά και μπαίνοντας εδώ να ψηφίσετε κατά πόσον σας αρέσουν.

 

Η πιθανότητα προσπέρασης

 

Οι θερμοκρασίες και η φθορά των ελαστικών

 

Έκβαση pit stop

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.