Είστε εδώ

F1

Liberty Media: Νέα γραφικά με πρόβλεψη προσπέρασης

του Σωτήριου Χάλλα

Η Liberty Media έχει αποδείξει ότι θέλει να κάνει τη Formula 1 πιο ενδιαφέρουσα και ένας από τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι τα πλουσιότερα γραφικά κατά τη διάρκεια των αγώνων που κάνουν τον απλό θεατή να κατανοεί περισσότερο όσα διαδραματίζονται στην πίστα.

Η αμερικανική εταιρεία θα συνεχίσει σε αυτόν το δρόμο εισάγοντας ένα εντελώς νέο γραφικό στην τηλεοπτική κάλυψη το οποίο όταν υπάρχει μία μονομαχία εντός πίστας θα εμφανίζει την πιθανότητα προσπέρασης.

Για να γίνει αυτό η Liberty Media θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης οι οποίες θα συνδυάζουν δεδομένα που προκύπτουν σε πραγματικό χρόνο όπως το πότε άλλαξε ο κάθε οδηγός ελαστικά και τι γόμα έχει επιλέξει καθώς και ιστορικά δεδομένα όπως το πόσο επιθετικός είναι ο κάθε οδηγός και πόσο εύκολα πετυχαίνει μια προσπέραση.

Στοιχείο κλειδί σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι η Liberty Media θα έχει στη διάθεσή της δεδομένα τα οποία δεν έχουν οι ομάδες οπότε θα μπορεί να κάνει προβλέψεις που εκείνες δεν μπορούν.

Το σύστημα θα δουλεύει με την υποστήριξη της εταιρείας AWS η οποία τον Ιούνιο έκλεισε συμφωνία με τη Formula 1 ως επίσημος συνεργάτης παροχής υπηρεσιών cloud computing και machine learning, δηλαδή στοιχείων που έχουν να κάνουν με υπολογιστική δύναμη “στο σύννεφο” και μηχανικής μάθησης.

Με τα νέα γραφικά οι άνθρωποι της Liberty Media ευελπιστούν ότι θα αυξηθεί η δημοφιλία του αθλήματος και ότι θα προσελκύσουν και νέο κοινό καθώς η παρακολούθηση ενός αγώνα θα γίνει πιο εύκολη ακόμα και για κάποιον που δεν ασχολείται επισταμένως με τα τεκταινόμενα του σπορ.

Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με την απλοποίηση στον χαρακτηρισμό των ελαστικών που θα χρησιμοποιούνται και τις αεροδυναμικές αλλαγές ώστε να ευνοηθούν οι προσπεράσεις δείχνουν ότι η Formula 1 έχει κατανοήσει κάποιους από τους λόγους που έχουν μειώσει τη δημοφιλία της και προσπαθεί να τους διορθώσει.

Σχετικά άρθρα

Πιερ Γκασλί

Ο οδηγός της Toro Rosso, Πιερ Γκασλί, εντυπωσίασε με τα αποτελέσματά του τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα να πάρει προαγωγή για την ομάδα της Red Bull όπου θα βρεθεί να αγωνίζεται στο πλευρό του Μαξ Φερστάπεν.

SEAT

Το νέο SEAT Tarraco δε μεριμνά μόνο για την ασφάλεια των επιβατών του, αλλά και για τους πιο ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου. 

Monza rally show

Αυτό το τρομερό παιδί των δύο τροχών, ο Βαλεντίνο Ρόσι με συνοδηγό τον Κάρλο Κασίνα οδηγώντας το Ford Fiesta WRC, κέρδισε για 7η φορά τον αγώνα που διοργανώνεται στην πίστα της Μόντσα.

Dirt Games

Παρά τις πολλές συμμετοχές, οι θεατές δεν έδωσαν βροντερό παρών στο φινάλε των αγώνων του Dirt Game στην πίστα των Μεγάρων που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την περίσταση σε μια μικτή διαδρομή.

Ίσως σε αυτό να επηρέασε και η τιμή του εισιτηρίου των 10 ευρώ ανά άτομο.

Ford Mustang GT500

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης κερδίζει διαρκώς έδαφος στην παραγωγή αυτοκινήτων, ενώ και η Ford ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να την εκμεταλλευτεί.

Bloodhound SSC

Το Project Bloodhound αναπτυσσόταν από το 2008 μέχρι σήμερα με σκοπό της ομάδας να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά όμως όταν τελείωσαν τα χρήματα όλη η προσπάθεια πήγε χαμένη αφού το πρόγραμμα σταμάτησε.

Volkswagen

Η Volkswagen εντυπωσίασε με τη νίκη της στην ανάβαση Pikes Peak στην οποία συμμετείχε με το ειδικά κατασκευασμένο για αυτή την περίσταση ID R το οποίο κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Nissan

Όντας στην παραγωγή από το 2010 έφτασε η στιγμή για τη Nissan να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του Juke με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2019.

Toyota

Με αρκετό ενδιαφέρον γύρω από την Toyota θα ξεκινήσει το 2019, καθώς στα μέσα περίπου του ερχόμενου Ιανουαρίου θα αποκαλυφτεί η πολυαναμενόμενη Supra, αλλά και μια πρωτότυπη αγωνιστική της έκδοση.

Opel

Το 2019 η Opel συμπληρώνει 120 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων και στο πλαίσιο των εορτασμών αλλά και του εξηλεκτρισμού της γκάμας θα παρουσιάσει αρκετά μοντέλα του είδους που θα είναι είτε υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτρικά.