Είστε εδώ

F1

Liberty Media: Νέα γραφικά με πρόβλεψη προσπέρασης

του Σωτήριου Χάλλα

Η Liberty Media έχει αποδείξει ότι θέλει να κάνει τη Formula 1 πιο ενδιαφέρουσα και ένας από τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι τα πλουσιότερα γραφικά κατά τη διάρκεια των αγώνων που κάνουν τον απλό θεατή να κατανοεί περισσότερο όσα διαδραματίζονται στην πίστα.

Η αμερικανική εταιρεία θα συνεχίσει σε αυτόν το δρόμο εισάγοντας ένα εντελώς νέο γραφικό στην τηλεοπτική κάλυψη το οποίο όταν υπάρχει μία μονομαχία εντός πίστας θα εμφανίζει την πιθανότητα προσπέρασης.

Για να γίνει αυτό η Liberty Media θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης οι οποίες θα συνδυάζουν δεδομένα που προκύπτουν σε πραγματικό χρόνο όπως το πότε άλλαξε ο κάθε οδηγός ελαστικά και τι γόμα έχει επιλέξει καθώς και ιστορικά δεδομένα όπως το πόσο επιθετικός είναι ο κάθε οδηγός και πόσο εύκολα πετυχαίνει μια προσπέραση.

Στοιχείο κλειδί σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι η Liberty Media θα έχει στη διάθεσή της δεδομένα τα οποία δεν έχουν οι ομάδες οπότε θα μπορεί να κάνει προβλέψεις που εκείνες δεν μπορούν.

Το σύστημα θα δουλεύει με την υποστήριξη της εταιρείας AWS η οποία τον Ιούνιο έκλεισε συμφωνία με τη Formula 1 ως επίσημος συνεργάτης παροχής υπηρεσιών cloud computing και machine learning, δηλαδή στοιχείων που έχουν να κάνουν με υπολογιστική δύναμη “στο σύννεφο” και μηχανικής μάθησης.

Με τα νέα γραφικά οι άνθρωποι της Liberty Media ευελπιστούν ότι θα αυξηθεί η δημοφιλία του αθλήματος και ότι θα προσελκύσουν και νέο κοινό καθώς η παρακολούθηση ενός αγώνα θα γίνει πιο εύκολη ακόμα και για κάποιον που δεν ασχολείται επισταμένως με τα τεκταινόμενα του σπορ.

Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με την απλοποίηση στον χαρακτηρισμό των ελαστικών που θα χρησιμοποιούνται και τις αεροδυναμικές αλλαγές ώστε να ευνοηθούν οι προσπεράσεις δείχνουν ότι η Formula 1 έχει κατανοήσει κάποιους από τους λόγους που έχουν μειώσει τη δημοφιλία της και προσπαθεί να τους διορθώσει.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.