Είστε εδώ

F1

Liberty Media: Νέα γραφικά με πρόβλεψη προσπέρασης

του Σωτήριου Χάλλα

Η Liberty Media έχει αποδείξει ότι θέλει να κάνει τη Formula 1 πιο ενδιαφέρουσα και ένας από τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι τα πλουσιότερα γραφικά κατά τη διάρκεια των αγώνων που κάνουν τον απλό θεατή να κατανοεί περισσότερο όσα διαδραματίζονται στην πίστα.

Η αμερικανική εταιρεία θα συνεχίσει σε αυτόν το δρόμο εισάγοντας ένα εντελώς νέο γραφικό στην τηλεοπτική κάλυψη το οποίο όταν υπάρχει μία μονομαχία εντός πίστας θα εμφανίζει την πιθανότητα προσπέρασης.

Για να γίνει αυτό η Liberty Media θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης οι οποίες θα συνδυάζουν δεδομένα που προκύπτουν σε πραγματικό χρόνο όπως το πότε άλλαξε ο κάθε οδηγός ελαστικά και τι γόμα έχει επιλέξει καθώς και ιστορικά δεδομένα όπως το πόσο επιθετικός είναι ο κάθε οδηγός και πόσο εύκολα πετυχαίνει μια προσπέραση.

Στοιχείο κλειδί σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι η Liberty Media θα έχει στη διάθεσή της δεδομένα τα οποία δεν έχουν οι ομάδες οπότε θα μπορεί να κάνει προβλέψεις που εκείνες δεν μπορούν.

Το σύστημα θα δουλεύει με την υποστήριξη της εταιρείας AWS η οποία τον Ιούνιο έκλεισε συμφωνία με τη Formula 1 ως επίσημος συνεργάτης παροχής υπηρεσιών cloud computing και machine learning, δηλαδή στοιχείων που έχουν να κάνουν με υπολογιστική δύναμη “στο σύννεφο” και μηχανικής μάθησης.

Με τα νέα γραφικά οι άνθρωποι της Liberty Media ευελπιστούν ότι θα αυξηθεί η δημοφιλία του αθλήματος και ότι θα προσελκύσουν και νέο κοινό καθώς η παρακολούθηση ενός αγώνα θα γίνει πιο εύκολη ακόμα και για κάποιον που δεν ασχολείται επισταμένως με τα τεκταινόμενα του σπορ.

Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με την απλοποίηση στον χαρακτηρισμό των ελαστικών που θα χρησιμοποιούνται και τις αεροδυναμικές αλλαγές ώστε να ευνοηθούν οι προσπεράσεις δείχνουν ότι η Formula 1 έχει κατανοήσει κάποιους από τους λόγους που έχουν μειώσει τη δημοφιλία της και προσπαθεί να τους διορθώσει.

Σχετικά άρθρα

Ford Puma

Θέλοντας να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των crossovers, η Ford δημιούργησε το νέο Puma το οποίο έχει στοιχεία περιπέτειας όπως αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και ξεκάθαρα αστικό χαρακτήρα.

Ράλι Μπαρούμ

Οι Τσέχοι τον τοπικό τους αγώνα που προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι τον διοργανώνουν με πολύ στυλ.

Τον αντιμετωπίζουν σαν γιορτή με πολλές εκδηλώσεις ενώ δεν απουσιάζουν οι αιθέριες υπάρξεις που ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον υδράργυρο.

Aston Martin

Μπορεί η Valkyrie να είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα της Aston Martin όμως οι Βρετανοί εξελίσσουν παράλληλα και το μικρότερο αδερφάκι της, με την ονομασία Valhalla και χαρακτηριστικά που προκαλούν.

Dongfeng AX-7

Τις Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν τις «προλαβαίνεις» από το πόσο γρήγορα παρουσιάζουν νέα μοντέλα, τα οποία, τα περισσότερα είναι “copy” ευρωπαϊκών κυρίως μοντέλων.

Opel

Η Opel θα έχει έντονη παρουσία στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πόλη από τις 12 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου με μια σειρά από πρεμιέρες.

Ηλεκτροκίνηση

Τη στιγμή που στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο λίγα που οι περισσότεροι δεν έχουν δει ούτε τυχαία κάποιο στο δρόμο, αλλού γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για την προώθησή τους, που οι σταθμοί φόρτισης ξεπέρασαν σε αριθμό τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ha:mo

Η αυτοκίνηση αλλάζει και οι εταιρίες ψάχνουν λύσεις για εύκολη χρήση οχημάτων.

Ράλι Μπαρούμ

Η εικόνα στην πρώτη θέση του ράλι Μπαρούμ, 6ος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν άλλαξε κατά το 2ο σκέλος με τους Κοπέτσκι-Ντρέσλερ να χαρίζουν τη νίκη στο Skoda Fabia R5 Evo. 

Νέο Infiniti QX55

Από την Καλιφόρνια και το Pebble Beach όπου διοργανώνεται το Concours d'Elegance, η Infiniti που αποτελεί την εταιρια κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ένα από τα προσεχή μοντέλα της.

Σκύρος

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, άνοιξε τον Ιούλιο ξανά τις πύλες του στο κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Καστροπολιτείας Σκύρου.