Είστε εδώ

F1

Liberty Media: Η Formula 1 (ξανα)πάει Αφρική;

του Σωτήριου Χάλλα

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι αφού κατά το παρελθόν η Αφρική αποτελούσε κομμάτι του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, έχει διεξαχθεί ένας αγώνας στο Μαρόκο το 1958 και 28 φορές στο κράτος της Νότιας Αφρικής. Ο πρώτος αγώνας ήταν το 1960 (όπως και ο δεύτερος αφού εκείνη τη χρονιά φιλοξένησε δύο Γκραν Πρι) στην πίστα Prince George στην περιοχή East London. Στην ίδια πίστα έγιναν και οι αγώνες για τις χρονιές 1961, 1962, 1963, 1964 και 1965. Από το 1964 μέχρι και το 1985 και για τις χρονιές 1992 και 1993 ο αγώνας μετακομίζει στην πίστα Kyalami, στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Τώρα, η Liberty Media φαίνεται ότι θέλει να βάλει ξανά την Αφρική στους προορισμούς του πρωταθλήματος και έχει αρχίσει τις επαφές για να δει σε ποια χώρα θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας.

Σύμφωνα με τον Σον Μπράτσες, διευθύνοντα σύμβουλο της Liberty Media, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση Γκραν Πρι από το Μαρόκο και συγκεκριμένα για μία πίστα κοντά στο Μαρακές. Προς το παρόν δεν έχει κλειδώσει κάποια συμφωνία οπότε όλα είναι ρευστά.

Στην εικόνα βλέπουμε την πίστα του Kyalami από ψηλά.

Σχετικά άρθρα

Κίνα

Από όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί διαχρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου τα μισά βρίσκονται στην Κίνα, κάτι που οφείλεται στις πολιτικές του κράτους οι οποίες ωθούν ξεκάθαρα τους πολίτες προς την κατεύθυνση ενός μοντέλου με μπαταρία.

Nέο Ford Puma

Πλέον μας χωρίζουν μόλις 48 ώρες από την αποκάλυψη του νέου Ford Puma, καθώς αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου.

Pebble Beach

Το 1975 ο Νίκι Λάουντα κατέκτησε το πρώτο από τα τρία πρωταθλήματα της καριέρας του, όντας στην πέμπτη του χρονιά στη Formula 1 και δεύτερη στη Ferrari και τώρα ένα από τα μονοθέσια που χρησιμοποίησε, βγαίνει σε δημοπρασία.

Mercedes Sprinter

Οι εποχές που τα επαγγελματικά βαν ήταν φτωχά σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας ανήκουν στο παρελθόν, ενώ φωτεινό παράδειγμα αποτελεί το Sprinter, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο και σε αυτόν τον τομέα.

VW T-Roc

Τον Φεβρουάριο του 2018 η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει το πρώτο crossover με ανοιχτή οροφή στην ιστορία της κατηγορίας, για το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως βάση το T-Roc και τώρα έχουμε πλάνα από τις πρώτες δοκιμές αυτού του μοντέλου, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε μορφή πρωτό

Bugatti

Σε ένα πανέμορφο μέρος εμφανίστηκαν οι Bugatti Divo και Chiron Sport “110 ans Bugatti” με το σκηνικό που στήθηκε να είναι ιδανικό για καρτ-ποστάλ.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς που έγινε στη Γαλλία, τη χώρα που διοργανώθηκε Γκραν Πρι για πρώτη φορά, έγινε στην πίστα Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία, δεν έκρυβε εκπλήξεις σε κανένα σημείο του.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Σε μια από τις πιο τεχνικές πίστες του πρωταθλήματος, στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, διαξάγεται ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τα δύο Mercedes με Χάμιλτον (τριτη φετινή pole position για τον Βρετανό)  και Μπότας να εκκινούν από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης, με τον Λεκλερ με τη Ferrari

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι είναι κάτι το ξεχωριστό για τη Renault. Όχι τόσο γιατί η Renault είναι γαλλική εταιρία και ο αγώνας διεξάγεται επι γαλλικού εδάφους.

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά τον Καναδά η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για τον όγδοο αγώνα της χρονιάς με το Γκραν Πρι της Γαλλίας στην πίστα Paul Ricard.