Είστε εδώ

F1

Κίμι Ραϊκόνεν: Οι V6 πλέον μοιάζουν με τους V8

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν η Formula 1 έκανε τη μετάβαση από τους V8 ατμοσφαιρικούς κινητήρες στους υβριδικούς V6 το 2014, ήταν μία πολύ μεγάλη αλλαγή για τις ομάδες, τους θεατές αλλά και τους ίδιους τους οδηγούς.

Βέβαια τα μονοθέσια είχαν ηλεκτροκινητήρες και πριν το 2014 όμως χρησιμοποιούνταν μόνο για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο γύρο και η ισχύς τους ήταν πολύ μικρότερη, ενώ λειτουργούσαν επικουρικά μόνο όταν το ήθελε ο οδηγός σε αντίθεση με τα V6 σύνολα που ο ηλεκτρικός κινητήρας αποτελεί βασικό τμήμα του υβριδικού συνόλου.

Σε αυτούς τους κινητήρες σημαντικό μερίδιο της ισχύος οφείλεται στο ηλεκτρικό τμήμα ενώ διαθέτουν και τούρμπο. Αυτά τα δύο στοιχεία έκαναν τα συγκεκριμένα μοτέρ να έχουν πολύ μεγάλη ροπή η οποία αποδιδόταν απότομα οπότε όλοι οι οδηγοί έπρεπε να αλλάξουν το οδηγικό στυλ τους.

Ωστόσο, ο Κίμι Ραϊκόνεν δήλωσε πρόσφατα ότι με την πρόοδο και την εξέλιξη που υπάρχει τα πέντε χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την εισαγωγή αυτών των συνόλων, πλέον η οδήγηση έχει γίνει σχεδόν ίδια με εκείνη της εποχής που χρησιμοποιούνταν οι V8 καθώς από τον οδηγό απαιτούνται σχεδόν τα ίδια πράγματα.

Ο Φινλανδός παραδέχτηκε ότι ο ήχος είναι διαφορετικός αλλά επεσήμανε ότι σε οδηγικό επίπεδο τα αυτοκίνητα είναι ίδια.

Σχετικά άρθρα

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.