Είστε εδώ

F1

Κίμι Ραϊκόνεν: Οι V6 πλέον μοιάζουν με τους V8

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν η Formula 1 έκανε τη μετάβαση από τους V8 ατμοσφαιρικούς κινητήρες στους υβριδικούς V6 το 2014, ήταν μία πολύ μεγάλη αλλαγή για τις ομάδες, τους θεατές αλλά και τους ίδιους τους οδηγούς.

Βέβαια τα μονοθέσια είχαν ηλεκτροκινητήρες και πριν το 2014 όμως χρησιμοποιούνταν μόνο για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο γύρο και η ισχύς τους ήταν πολύ μικρότερη, ενώ λειτουργούσαν επικουρικά μόνο όταν το ήθελε ο οδηγός σε αντίθεση με τα V6 σύνολα που ο ηλεκτρικός κινητήρας αποτελεί βασικό τμήμα του υβριδικού συνόλου.

Σε αυτούς τους κινητήρες σημαντικό μερίδιο της ισχύος οφείλεται στο ηλεκτρικό τμήμα ενώ διαθέτουν και τούρμπο. Αυτά τα δύο στοιχεία έκαναν τα συγκεκριμένα μοτέρ να έχουν πολύ μεγάλη ροπή η οποία αποδιδόταν απότομα οπότε όλοι οι οδηγοί έπρεπε να αλλάξουν το οδηγικό στυλ τους.

Ωστόσο, ο Κίμι Ραϊκόνεν δήλωσε πρόσφατα ότι με την πρόοδο και την εξέλιξη που υπάρχει τα πέντε χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την εισαγωγή αυτών των συνόλων, πλέον η οδήγηση έχει γίνει σχεδόν ίδια με εκείνη της εποχής που χρησιμοποιούνταν οι V8 καθώς από τον οδηγό απαιτούνται σχεδόν τα ίδια πράγματα.

Ο Φινλανδός παραδέχτηκε ότι ο ήχος είναι διαφορετικός αλλά επεσήμανε ότι σε οδηγικό επίπεδο τα αυτοκίνητα είναι ίδια.

Σχετικά άρθρα

Νέο Ford Puma

Με όνομα από το παρελθόν και με στόχο τη σύγχρονη δημοφιλή κατηγορία των συμπαγών crossover το νέο Ford Puma αποτελεί πλέον γεγονός.

Ράλι Εσθονίας

Τι γίνεται με το ράλι Εσθονίας; Μέχρι και οι Τάνακ-Γιερβόεγια δήλωσαν συμμετοχή με το Toyota Yaris WRC.

Xωρίς να προσμετρά στο WRC, και οι τέσσερις εργοστασιακές ομάδες θα δώσουν το «παρών» στον αγώνα που είναι προγραμματισμένος μεταξύ 12-14 Ιουλίου.

Skoda Scala

Η αισθητική παίζει τον πρώτο λόγο στο να ενδιαφερθεί το αγοραστικό κοινό περισσότερο για κάποιο μοντέλο.

Η Skoda με το Scala το πηγαίνει ακόμα πιο πέρα, όπου εκτός από την αισθητική συνδυάζει gadget (πόλος έλξης πλέον σε πολλούς αγοραστές) και τεχνολογία.

FCA Greece

Τον τιμοκατάλογο για την πλήρη γκάμα των μοντέλων Jeep στην εγχώρια αγορά ανακοίνωσε η FCA Greece.

Νέο Opel Corsa

Πριν από μερικές μέρες η Opel μας αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά για την επερχόμενη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Corsa.

Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα υπάρχουν στη γκάμα του δημοφιλούς μικρού γερμανικού μοντέλου.

Γκραν Πρι Αυστρίας

Από τη Γαλλία και την πίστα του Πολ Ρικάρ στην Αυστρία και στην πίστα Red Bull Ring για τον 10ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξάγεται 30 Ιουνίου.

SEAT

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα χιλιόμετρα που διανύουμε αυξάνονται, καθώς κάνουμε αρκετά δρομολόγια προς τις παραλίες, ενώ οι περισσότεροι ταξιδεύουν οδικώς στην άδεια τους.

Νέο Ford Ranger Raptor

Το νέο Ford Ranger Raptor μπορεί να ξυπνήσει μνήμες σε όσους έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία στα τεθωρακισμένα, καθώς χωρίς υπερβολή, οι εκτός δρόμου ικανότητες του θυμίζουν τα τανκ Leopard.

Club Passione Rossa

Άρωμα Ferrari είχε η Πάτρα, καθώς στην Αχαϊκή πρωτεύουσα γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια του Ιταλικού club Ferrari Passione Rossa.

Skoda Scala G-TEC

Η γκάμα του νέου Scala επεκτείνεται, καθώς σύντομα η Skoda θα λανσάρει τη νέα του έκδοση G-TEC, η οποία καταναλώνει και φυσικό αέριο.