Είστε εδώ

F1

Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Παρανομία της Mercedes δίνει τη νίκη στον Λεκλέρκ

του Σωτήριου Χάλλα

Φαίνεται ότι το Μπαχρέιν έχει κι άλλο δράμα να μας προσφέρει αφού σε έλεγχο που έκαναν οι άνθρωποι της FIA βρέθηκαν παρατυπίες στα μονοθέσια της Mercedes οι οποίες οδήγησαν στην ακύρωσή τους.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού βρήκαν ότι τόσο στο αυτοκίνητο του Χάμιλτον όσο και σε εκείνο του Μπότας είχε καταναλωθεί περισσότερο λάδι από όσο επιτρέπουν οι κανονισμοί.

Οι ομάδες διαχρονικά επιθυμούν οι κινητήρες τους να καταναλώνουν λάδι καθώς με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η αποδιδόμενη ισχύς. Μάλιστα, το 2017 είχε υπάρξει και ένα μίνι σκάνδαλο με την υπερβολική κατανάλωση λαδιού στα υβριδικά σύνολα της Mercedes, το οποίο οδήγησε τη FIA στο να επιβάλλει όρια.

Φαίνεται ότι η Mercedes προσπάθησε με αυτό το τρικ να γεφυρώσει το χάσμα απόδοσης που είχε με τη Ferrari στην πίστα του Σαχίρ όμως, τελικά, θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Ίσως οι Γερμανοί να ήλπιζαν ότι θα τη γλιτώσουν βασιζόμενοι στο γεγονός ότι οι έλεγχοι κάθε φορά γίνονται μόνο σε δύο μονοθέσια κατόπιν κλήρωσης.

Τα αυτοκίνητα που έβγαλε η κλήρωση αυτή τη φορά ήταν του Μπότας και του Κουμπίτσα. Στην περίπτωση του Πολωνού ήταν όλα νόμιμα όταν, όμως, εντόπισαν την παρανομία στη Mercedes W10 του Φινλανδού ζήτησαν να εξετάσουν και εκείνη του Χάμιλτον.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η νίκη πηγαίνει στον Λεκλέρκ ο οποίος στάθηκε διπλά τυχερός αφού με την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας γλίτωσε την προσπέραση από τον Φερστάπεν και τώρα η θεά τύχη του επιστρέφει τη νίκη που του στέρησε το πρόβλημα στον κινητήρα του.

Σχετικά άρθρα

SEAT

Με μια πρώτη σκέψη ο κόσμος του βιβλίου και του αυτοκινήτου δε συναντιούνται πουθενά, ωστόσο η SEAT μας εξηγεί ότι υπάρχουν κοινοί παρονομαστές.

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.