Είστε εδώ

F1

Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Αυτή είναι η βλάβη στον κινητήρα του Λεκλέρκ

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Σαρλ Λεκλέρκ στη μεγαλύτερη διάρκεια του Γκραν Πρι στο Μπαχρέιν έδειχνε ότι θα κατακτήσει μια εύκολη και άνετη νίκη μέχρι που προέκυψε ένα πρόβλημα στον κινητήρα του.

Το πρόβλημα αυτό προέκυψε στον 46ο γύρο και τον έκανε να κινείται 5 έως 7 δευτερόλεπτα πιο αργά. Το αποτέλεσμα ήταν να τον προσπεράσουν οι δύο Mercedes των Χάμιλτον και Μπότας και αν δεν έβγαινε το αυτοκίνητο ασφαλείας μετά τη διπλή εγκατάλειψη των μονοθεσίων της Renault, θα τον είχε προσπεράσει και ο Μαξ Φερστάπεν.

Από όσα ακούστηκαν στο team radio, αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι υπήρξε βλάβη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας όμως η αιτία, τελικά, ήταν στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Συγκεκριμένα σταμάτησε η παροχή καυσίμου στον τέταρτο από τους έξι κυλίνδρους με συνέπεια ο Μονεγάσκος να χάσει πάνω από 120 ίππους.

Ο κινητήρας, προκειμένου να αντισταθμίσει αυτό το πρόβλημα άρχισε να δουλεύει πιο εντατικά και να τροφοδοτεί με περισσότερο καύσιμο τους πέντε κυλίνδρους που λειτουργούσαν, όμως ήταν τόσο μεγάλη η αύξηση στην κατανάλωση, που ο Λεκλέρκ αναγκάστηκε να επιλέξει το πρόγραμμα εξοικονόμησης προκειμένου να μην ξεμείνει από καύσιμα και να μπορέσει να τερματίσει.

Βέβαια, με αυτή την επιλογή η ισχύς μειώθηκε περαιτέρω, αφήνοντας τον οδηγό της Ferrari ανήμπορο να υπερασπιστεί τη θέση του.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.