Είστε εδώ

F1

Γκραν Πρι Ισπανίας: Παρέμβαση της Πολιτείας υπέρ του αγώνα

του Σωτήριου Χάλλα

Τον τελευταίο καιρό είναι ολοένα και εντονότερη η φημολογία ότι το Γκραν Πρι της Ισπανίας θα βγει από το καλεντάρι της Formula 1 και τη θέση του θα πάρει εκείνο της Ολλανδίας στο Zandvoort όμως ίσως να υπάρξει αλλαγή της τελευταίας στιγμής.

Ο αγώνας γίνεται στα περίχωρα της Βαρκελώνης και υπάγεται στην περιοχή της Καταλωνίας, η οποία έχει μια μορφή αυτονομίας μέσα στο ισπανικό κράτος. Στο πλαίσιο του αγώνα της 12ης Μαΐου ο πρόεδρος της περιοχής, Κιμ Τόρα, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Liberty Media προκειμένου να συνεχιστεί η διοργάνωση του Γκραν Πρι στην πίστα Montmelo.

Άλλωστε και οι ομάδες δε θέλουν να βγει ο συγκεκριμένος αγώνας από το πρόγραμμα αφού πρόκειται για μία πίστα που την ξέρουν πολύ καλά καθώς εκεί γίνονται οι χειμερινές δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος κάθε χρόνο. Ο λόγος που έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο σιρκουί για τις δοκιμές είναι ότι η χάραξή του μπορεί να προσφέρει ασφαλή συμπεράσματα σχεδόν για κάθε τομέα του μονοθεσίου, αφού έχει μεγάλες και μικρότερες ευθείες καθώς και στροφές, τόσο ανοιχτές όσο και κλειστές.

Ο Τόρα δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Τσέις Κάρεϊ, επικεφαλής της Liberty Media, τόσο στο πλαίσιο του αγώνα όσο και τον Μάρτιο και το κλίμα ήταν πολύ θετικό. Ακόμα, είπε ότι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες προχωράνε.

Κλείνοντας, ο Τόρα επεσήμανε ότι ο αγώνας έχει την πλήρη υποστήριξη της Πολιτείας καθώς θέλουν να συνεχιστεί η διοργάνωσή του αφού ταιριάζει με την κουλτούρα που έχει η χώρα γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ προσφέρει και αρκετά οικονομικά οφέλη στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Πορτογαλίας

Στο ράλι Πορτογαλίας είναι η επόμενη συμμετοχή των Λέμπ-Ελενά. Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Το γιατί; Στις επόμενες γραμμές.

Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

Η εταιρία V Team Project του Στέλιου Φάκαλη διοργάνωσε 3ήμερο δοκιμών για τον Νικολάι Γκριάζιν στην περιοχή της Κόστα Σμεράλντα (Σαρδηνία), που να ταιριάζουν και με τα χώματα του ράλι Πορτογαλίας.

Νέο Skoda Scala

Διαθέσιμο είναι πλέον στην ελληνική αγορά το νέο Skoda Scala, το οποίο προσφέρεται με μια άκρως δελεαστική αρχική τιμή που συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό.

Renault

Κόντρα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι κινητήρες πετρελαίου τείνουν προς εξαφάνιση η Renault εμπλουτίζει τη σχετική γκάμα του Megane.

Cupra

Για πρώτη φορά είδαμε από κοντά το νέο Formentor στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ η Cupra ξεκίνησε από ένα μαγικό μέρος να οραματίζεται τη δημιουργία του.

Ηλεκτρικά πατίνια

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) τόσο σε δρόμους όσο και σε ποδηλατόδρομους επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριοποίηση εταιρειών που σχετίζονται μόνο με αυτό το αντικείμενο αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο χώρο.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo έχει πολύ μακρά ιστορία στον αγώνα Mille Miglia που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσίασε μία ολόχρυση έκδοση της Giulia.

Νίκι Λάουντα

Ο θρύλος της Formula 1, o Αντρέας Νίκολαους «Νίκι» Λάουντα,  τρεις φορές πρωταθλητής (1975, 1977 και 1984), δεν είναι πια εδώ… Άφησε το μάταιο αυτό κόσμο, τη νύχτα σε ηλικία 70 ετών.

Mercedes X-Class

Στο στοιχείο της κυριολεκτικά βρίσκεται η Mercedes X-Class με τη νέα της έκδοση ονόματι Element, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως έκανε και από την εμφάνιση της εισάγοντας την κατηγορία των premium pickup.

ΒΜW i8

Το αμάξωμα της BMW i8 είναι σίγουρα από τα πιο φουτουριστικά που έχει δημιουργήσει η βαυαρική εταιρεία, ενώ μοιάζει να το έχει σμιλεύσει κάποιος επιδέξιος γλύπτης με αρκετή φαντασία.