Είστε εδώ

F1

Formula 1:Μείωση εξόδων-αύξηση ανταγωνιστικότητας

του Σωτήριου Χάλλα

Σε τηλεδιάσκεψη που έκαναν οι ομάδες της Formula 1, συζήτησαν και συμφώνησαν σε κάποια μέτρα τα οποία έχουν στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Το πρώτο και κυριότερο μέτρο που συμφωνήθηκε είναι ότι το budget cap για το 2021 δε θα είναι 175 εκατομμύρια δολάρια όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, αλλά 145 εκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο για το 2022 θα μειωθεί στα 140 και για την τριετία 2023 - 2025 στα 135 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος. Οι συζητήσεις για την αλλαγή στο budget cap είχαν αρχίσει κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, όμως η Ferrari έδειχνε να έχει κάποιες αντιρρήσεις, οι οποίες φάνηκε ότι κάμφθηκαν.

Εκτός από το budget cap, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των εξόδων και για αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρότερων ομάδων, αποφασίστηκε η εισαγωγή ενός συστήματος σύμφωνα με το οποίο μια ομάδα όσο πιο χαμηλά βρίσκεται στην κατάταξη, τόσο περισσότερες ώρες θα δικαιούται να κάνει δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα και να χρησιμοποιήσει λογισμικό CFD (Computer Fluid Dynamics)*.

Ένα ακόμα βασικό μέτρο προς την ίδια κατεύθυνση είναι τα open-source τμήματα, δηλαδή κάποια μέρη του μονοθεσίου των οποίων τα σχέδια οι μεγαλύτερες ομάδες θα δημοσιεύουν, προκειμένου οι μικρότερες να εξοικονομήσουν χρήματα από την έρευνα και την εξέλιξη που θα έπρεπε να κάνουν.

 

*Τα CFD είναι προγράμματα για υπολογιστή τα οποία προσομοιώνουν τη συμπεριφορά διαφόρων ρευστών, όπως είναι ο αέρας.

Σχετικά άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.