Είστε εδώ

F1

Formula 1:Budget cap δύο ταχυτήτων θέλει ο Μπινότο

του Σωτήριου Χάλλα

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Οι ομάδες της Formula 1 προσανατολίζονται στην περαιτέρω μείωση του επιτρεπόμενου budget για το 2021, προκειμένου να βοηθηθούν οι μικρότερες, οι οποίες έχουν ήδη χάσει πολλά έσοδα από τη μη πραγματοποίηση αγώνων και προβλέπεται να χάσουν ακόμα περισσότερα.

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι το όριο των εξόδων για την επόμενη χρονιά θα μειωνόταν στα 150 εκατομμύρια δολάρια, από 175 εκατομμύρια που προέβλεπαν οι κανονισμοί. Ωστόσο, ύστερα από δηλώσεις του επικεφαλής της McLaren, Ζακ Μπράουν, ο οποίος εκτίμησε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε έξοδο τεσσάρων ομάδων από το άθλημα, υπήρξαν κάποιες φωνές που ήθελαν το όριο να μειώνεται περαιτέρω, στα 125 ή ακόμα και τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, οι μεγαλύτεροι “παίκτες” δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, καθώς έχουν μάθει να ξοδεύουν αλόγιστα, προκειμένου να μπορούν να βρίσκονται πάντα στις κορυφαίες θέσεις.

Τα επιχειρήματα του Μπινότο για να υποστηρίξει την άποψή του είναι ότι δεν είναι όλες οι ομάδες το ίδιο. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι κάποιες, όπως η Ferrari, φτιάχνουν ολόκληρο το μονοθέσιο μόνες τους, ενώ κάποιες άλλες, προμηθεύονται τον κινητήρα, το κιβώτιο ή ακόμα και ολόκληρα τμήματα του αυτοκινήτου. Κατά συνέπεια, θεωρεί ότι οι ομάδες που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία πρέπει να τους επιτραπεί να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα, σε αντίθεση με εκείνες που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.

Άραγε τι θα αποφασίσουν οι επικεφαλής των ομάδων;

 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η Skoda αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Mycarnow@Kosmocar!, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στην κάθε συναλλαγή.

Η ποδηλασία ξέρουμε ότι μπορεί να παράξει ηλεκτρισμό, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά φώτα ποδηλάτου τα οποία αντλούν την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία τους, από δυναμό “κολλημένο” σε μία από τις ρόδες.

Παραπάνω από μια ματιά χαρίζεις στην όψη του νέου Hyundai Santa Fe, ακόμα και αν δεν το θες, καθώς είναι άκρως ελκυστική.

Στο πλαίσιο της στροφής ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα SUV και τα crossover μοντέλα, στη Fiat εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν σχετικά την γκάμα του Tipo όταν έρθει η επόμενη γενιά του.

Το coupe μοντέλο της Toyota συμπλήρωσε ιστορία 50 χρόνων στους δρόμους του πλανήτη, από τον Δεκέμβριο του 1970 όπου και αποκαλύφθηκε η πρώτη γενιά. 

Αυτό είναι το βιβλίο του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, με θέμα την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους. 

Κάθε χρόνο η Volkswagen γιορτάζει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του Golf GTI, διοργανώνοντας μια ειδική εκδήλωση στις όχθες της λίμνης Wörthersee, η οποία βρίσκεται στη νότια Αυστρία, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Μπορεί τα ονόματα των οδηγών και των επικεφαλής των ομάδων να είναι εκείνα τα οποία συναντάμε συχνότερα όταν πρόκειται για τη Formula 1, όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ρόλο - κλειδί και συνήθως μένουν στην αφάνεια, όπως είναι ο Ισπανός Μανουέλ Μουνιόθ, ο επικεφαλής μηχανικός

Οι σιλουέτες των μονοθεσίων της Formula 1 είναι ακόμα σκεπασμένες και όλος ο θίασος βρίσκεται επι ποδός αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του πρωταθλήματος, 5 Ιουλίου στην Αυστρία. 

Τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε το Σαλόνι της Γενεύης και μαζί του η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Bugatti Chiron Pur Sport.