Είστε εδώ

F1

Formula 1, Williams: μειώσεις μισθών, αναγκαστικές άδειες…

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Williams δεν διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της.

Δεν είναι μυστικό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που έχουν επηρεάσει την απόδοσή της, καθώς το 2019 όχι απλά ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. 

Η Williams, είναι μια από τις 4 ομάδες που κινδυνεύουν, λόγω του Covid-19, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ζακ Μπράουν, και αν δε ληφθούν γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Στο πλαίσιο της μη διεξαγωγής αγώνων η Williams ανακοίνωσε το εξής: 

«Λόγω της τρέχουσας κατάστασης που οφείλεται στον Covid-19, η Rokit Williams Racing θέτει προσωρινά έναν αριθμό εργαζομένων σε άδεια άνευ αποδοχών στο πλαίσιο ευρύτερης σειράς μέτρων που σχετίζονται με τη μείωση του κόστους. Η περίοδος άδειας θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου, ενώ τα στελέχη της διοίκησης και οι πιλότοι θα έχουν μειωμένο μισθό 20% από την 1η Απριλίου. Οι αποφάσεις αυτές δεν ήταν εύκολο να γίνουν, όμως στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το προσωπικό μας και εγγυώμεθα ότι όλοι θα μπορούν να επιστρέψουν σε εργασία πλήρους απασχόλησης, όταν η κατάσταση το επιτρέψει».

Άρχισαν λοιπόν τα όργανα στη Formula 1 και να δούμε πότε θα σταματήσουν…

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.