Είστε εδώ

F1

Formula 1: Το νέο μονοθέσιο των "ταύρων"

του Σωτήριου Χάλλα

Σε αντίθεση με τη Ferrari, η οποία οργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του μονοθεσίου με το οποίο θα τρέξει στο πρωτάθλημα του 2020, η R.B. Aston Martin επέλεξε απλά να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες της RB16 μέσω internet.

Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές στις οποίες η αρχική εμφάνιση του μονοθεσίου γινόταν με διαφορετικό livery σε σχέση με εκείνο που χρησιμοποιούνταν στους αγώνες, φέτος μπορούμε να δούμε από την αρχή πώς θα είναι βαμμένο το αυτοκίνητο και σε ποια σημεία θα μπαίνουν οι χορηγοί.

Από αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες αλλά και σύμφωνα με όσα έχει πει η ομάδα, η RB16 αποτελεί εξέλιξη της RB15, καθώς οι “ταύροι” θεωρούν ότι σε επίπεδο μονοθεσίου βρίσκονταν ήδη σε πολύ καλό επίπεδο, με την όποια αδυναμία να αφορά τον κινητήρα της Honda, τον οποίο βέβαια οι Ιάπωνες συνεχώς βελτιώνουν.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών η RB16 έκανε τους πρώτους γύρους στην πίστα του Silverstone, έχοντας πίσω από το τιμόνι της τον Μαξ Φερστάπεν, στο πλαίσιο των 100 χλμ. που δικαιούνται οι ομάδες για διαφημιστικούς σκοπούς. Όσον αφορά τον Αλεξάντερ Άλμπον, θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τις χειμερινές δοκιμές ώστε να οδηγήσει για πρώτη φορά το νέο μονοθέσιο.

Σχετικά άρθρα

Οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Άλαν Χάριμαν με το Skoda Fabia R5 κέρδισαν τους Ιταλούς αντιπάλους τους σε αγώνα εντός έδρας μάλιστα στον χωμάτινο αγώνα rally Vald’ Orcia.

Όλοι το έχουμε δει και αρκετοί έχουμε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που στο περίγραμμα του παρμπρίζ υπάρχει μαύρο πλαίσιο, το οποίο πάντα δίπλα του έχει πολλές μικρές μαύρες τελείες, όμως, γιατί είναι εκεί.; Υπάρχει λόγος ή είναι αποκλειστικά αισθητική η επιλογή;

H αυτόνομη πλέον εταιρεία επιδόσεων της Seat, η Cupra, δυο χρόνια μετά την ίδρυση της εγκαινίασε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.