Είστε εδώ

F1

Formula 1: Τέσσερις ομάδες στη μάχη κατά του Covid-19

του Σωτήριου Χάλλα

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ρίχνονται τέσσερις ομάδες της Formula 1, οι οποίες θα συνδράμουν τις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, χάρη στον υψηλό βαθμό εξειδίκευσης που έχουν σε προηγμένες τεχνολογικά λύσεις.

Mercedes, R.B. Aston Martin, McLaren και Williams ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκαναν οι κυβερνήσεις των χωρών όπου εδρεύουν, οι οποίες ζήτησαν βοήθεια από εταιρείες με υψηλό επίπεδο τεχνολογικών και μηχανολογικών συστημάτων.

Βασικός τομέας στον οποίο οι ομάδες καλούνται να βοηθήσουν είναι η δημιουργία “αναπνευστήρων”, δηλαδή πολύπλοκων συσκευών οι οποίες υποστηρίζουν την αναπνοή των νοσούντων από κορωνοϊό όταν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτές οι συσκευές είναι ένα από τα κυριότερα “όπλα” με τα οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιουργεί στο αναπνευστικό ο Covid-19, όμως υπάρχει έλλειψη επειδή οι ασθενείς είναι περισσότεροι από τα μηχανήματα.

Με τη σεζόν να μην έχει ξεκινήσει ακόμα, οι ομάδες έχουν διαθέσιμους πόρους που δε χρησιμοποιούν, οπότε αποφάσισαν να τους εκμεταλλευτούν για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Πέρα από αυτές τις τέσσερις ομάδες, οι υπόλοιπες έξι δήλωσαν ότι είναι έτοιμες να πράξουν το ίδιο, αν τους ζητηθεί.

Σχετικά άρθρα

Πολλοί ιδιοκτήτες κλασικών μοντέλων επιλέγουν να κάνουν τροποποιήσεις στα αυτοκίνητά τους, με πιο συνήθη σκοπό την αύξηση της ισχύος, δραστηριότητα η οποία θα συνεχιστεί παρά τον ερχομό των ηλεκτρικών.

Στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού (covid-19) έχουν ριχτεί αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν αναλάβει την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, ενώ η Mercedes δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το North American International Auto Show (NAIAS), η πιο σημαντική έκθεση αυτοκινήτου που ήταν προγραμματισμένη τον Ιούνιο στη Μέκκα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, στο Ντιτρόιτ, αναβλήθηκε, λόγω κορωνοϊού. 

Με τον κορωνοϊκό να θερίζει στην Ιταλία, ο ένας αγώνας μετά τον άλλον, όπως είναι φυσικό, αναβάλλεται.

Έχει αρχίσει να γίνεται μόδα. Το αυτοκίνητο που οδηγούμε καθημερινά, να στολίζει σε κλίμακα ένα μέρος του σπιτιού μας.

Ο Αντρέα Αντάμο είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport. Αυτή την περίοδο το τμήμα υπολειτουργεί καθώς όλοι οι αγώνες έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για ανάκριση στον ισχυρό άνδρα της Hyundai Motorsport. 

Lamborghini Urus

Η Ιταλία πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων  από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα. 

Μπορεί ο Μπέρνι Έκλεστον να πούλησε στα τέλη του 2016 τη Formula 1 στη Liberty Media, όμως είχε βρεθεί στο τιμόνι του αθλήματος σχεδόν για σαράντα χρόνια, οπότε η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να είναι διαθέσιμη, με την Toyota να είναι από τις εταιρείες που αποφάσισαν να συνδράμουν, με μία σειρά από ενέργειες.