Είστε εδώ

F1

Formula 1: Περικοπές για Χάμιλτον και Φέτελ

του Σωτήριου Χάλλα

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Οι δύο πιλότοι που αθροιστικά έχουν δέκα πρωταθλήματα, έξι για τον Χάμιλτον και τέσσερα για τον Φέτελ, είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι του grid.

Ο Βρετανός βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με τις απολαβές, καθώς σε ετήσια βάση παίρνει από τη Mercedes 40 εκατομμύρια δολάρια. Πίσω του βρίσκεται ο Γερμανός με τη διαφορά να είναι μικρή, αφού η Ferrari προσθέτει κάθε χρόνο στον λογαριασμό του 35 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πρώτοι οδηγοί που δέχτηκαν να μειωθεί ο μισθός τους ήταν εκείνοι της McLaren, Σάινθ και Νόρις, όμως τα συμβόλαιά τους είναι πολλές φορές μικρότερα. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός παίρνει 2 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος και ο Βρετανός, 600.000 δολάρια.

Δεδομένου ότι τα συμβόλαια των Χάμιλτον και Φέτελ είναι πολύ μεγάλα, το γεγονός ότι δέχτηκαν να τους γίνει μείωση, μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων αξίας μερικών εκατομμυρίων.

Ωστόσο, επειδή στις πιο μικρές ομάδες τα συμβόλαια των οδηγών είναι σημαντικά χαμηλότερα, ακόμα και αν δεχτούν μείωση απολαβών, δε θα είναι σημαντική η βελτίωση για τα οικονομικά των ομάδων τους.

 

Σχετικά άρθρα

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

Πριν από επτά δεκαετίες η Seat γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει την ισπανική πόλη.