Είστε εδώ

F1

Formula 1 : Oι παρουσιάσεις των ομάδων

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Συμπληρώθηκαν οι ημερομηνίες με τις οποίες οι ομάδες θα αποκαλύψουν τα μονοθέσια τους για τη σεζόν του 2020.
Η Williams και R.B. Aston Martin απουσίαζαν από το ημερολόγιο. Ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες οπότε το παζλ συμπληρώθηκε με τη Williams να είναι η μόνη ομάδα που θα αποκαλυφθεί “online”. Λέτε η Williams να είναι φάντασμα του εαυτού της και το 2020;
Οι αγώνες θα δώσουν την απάντηση.
Τα νέα είναι η ονομασία της ToroRossoσε AlphaTauri, η Renaultμε τον Λούκα Ντε Μέο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα έχει περισσότερο άσπρο χρώμα, νέα χρώματα και για τη Haas, ενώ είναι η τελευταία χρονιά της RacingPointκαθώς θα μετονομαστεί σε AstonMartin, καθώς ο όμιλος του Στρολ απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών του βρετανικού εργοστασίου.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη περίοδος των επίσημων δοκιμών έχει προγραμματιστεί για τις 19-20-21 Φεβρουαρίου (τρείς μέρες δοκιμών, έναντι τέσσερις των προηγούμενων ετών) και η δεύτερη 26-27-28 πριν αναχωρήσουν για την Αυστραλία όπου 17 Μαρτίου ανοίγει η σεζόν με το πρώτο Γκραν Πρι του 2020.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των παρουσιάσεων:

11 Φεβρουαρίου     Ferrari               Ρέτζιο Εμίλια
12 Φεβρουαρίου    Renault              Παρίσι
12 Φεβρουαρίου    RedBull             Σίλβερστον
13 Φεβρουαρίου    McLaren            Γουόκινγκ
14 Φεβρουαρίου    ΑlphaTauri         Σάλτσμπουργκ
14 Φεβρουαρίου    Mercedes          Σίλβερστον
17 Φεβρουαρίου    RacingPoint      Μόντσε
17 Φεβρουαρίου    Williams           Διαδίκτυο
19 Φεβρουαρίου    AlfaRomeo        Βαρκελώνη
19 Φεβρουαρίου    Haas                Βαρκελώνη     

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.