Είστε εδώ

F1

Formula 1: Ο Τοντ θέλει και η Ferrari δεν τον αφήνει

του Σωτήριου Χάλλα

Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, δηλώνει ότι θα ήθελε πολύ να αποκαλύψει δημόσια τους όρους της συμφωνίας ανάμεσα στην ομοσπονδία και τη Ferrari, σχετικά με τον κινητήρα που χρησιμοποιούσε η ομάδα το 2019, όμως δεν του το επιτρέπουν οι Ιταλοί.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες άλλων ομάδων, προχώρησε σε πάρα πολλούς ελέγχους του ιταλικού μοτέρ προσπαθώντας να ανακαλύψει πώς η απόδοσή του είχε τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με εκείνα των Mercedes, Renault και Honda.

Καθώς ο καιρός περνούσε και δεν είχε καταφέρει να βρει κάποια παρανομία, προς το τέλος της σεζόν αποφάσισε να ζητήσει ένα υβριδικό σύνολο από τη Ferrari, προκειμένου οι μηχανικοί να προχωρήσουν σε ενδελεχή έλεγχο.

Όταν και αυτός απέβη άκαρπος, η FIA θέλησε να κάνει μια συμφωνία με τη Ferrari, όμως η Scuderia έθεσε ως όρο ότι οι λεπτομέρειες δε θα γίνονταν γνωστές δημόσια. Η ομοσπονδία επέλεξε αυτόν το δρόμο καθώς ήταν σίγουρη ότι στο Μαρανέλο είχαν βρει κάποιον τρόπο να παρακάμψουν τους κανονισμούς και ήθελε να μάθει, πάση θυσία ποιος ήταν αυτός.

Το επικρατέστερο σενάριο ήταν ότι στη Ferrari είχαν καταφέρει να “σπάσουν” τον κανονισμό που επιβάλλει ότι η ροή καυσίμου δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 100 κιλά/ώρα.
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι οι όροι της συμφωνίας έχουν μείνει μυστικοί προκάλεσε δυσαρέσκεια σε αρκετές ομάδες, οι οποίες δήλωσαν ότι θα “κυνηγήσουν” το θέμα ώστε να υπάρξουν περισσότερες αποκαλύψεις

 

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.