Είστε εδώ

F1

Formula 1: Mercedes, το νέο της "όπλο" (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes παρουσίασε την W11, το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του 2020 και με το οποίο θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία στο άθλημα, προσθέτοντας ακόμα έναν τίτλο κατασκευαστών στους έξι συνεχόμενους που έχει ήδη, ένα ρεκόρ που μοιράζεται με τη Ferrari, αλλά και να σπάσει το δικό της ρεκόρ των έξι συνεχόμενων double.

Εκτός από τη Mercedes, κυνηγάει και ο Χάμιλτον να σπάσει κάποια ρεκόρ το 2020. Το ένα είναι εκείνο των συνολικών νικών. Ο Βρετανός αυτή τη στιγμή έχει 84 και μπροστά του υπάρχει μόνο ο Μίκαελ Σουμάχερ με 91. Τον Γερμανό κυνηγάει και σε ό,τι αφορά τα πρωταθλήματα, αφού ο Χάμιλτον έχει 6 και ο Σουμάχερ 7, οπότε αν κατακτήσει και φέτος το στέμμα, θα τον ισοφαρίσει.

Το 2019 η Mercedes είχε δοκιμάσει ένα αυτοκίνητο τις πρώτες μέρες των δοκιμών και ένα εντελώς διαφορετικό στις επόμενες, ώστε να καταλήξει στην πιο αποδοτική επιλογή. Φέτος, ο τεχνικός διευθυντής Τζέιμς Άλισον είπε ότι δε θα γίνει κάτι τέτοιο. Ο λόγος που η ομάδα κινήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο πέρυσι ήταν ότι σε σχέση με το 2018 οι κανονισμοί είχαν σημαντικές αλλαγές, οπότε θέλησαν να δοκιμάσουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Όμως, φέτος οι κανονισμοί έμειναν πρακτικά οι ίδιοι, με αποτέλεσμα μια παρόμοια κίνηση να είναι περιττή.

Μετά τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα στη γερμανική ομάδα, ακολούθησε το shakedown στην πίστα του Silverstone, δηλαδή η είσοδος του αυτοκινήτου σε πίστα για πρώτη φορά. Οι ομάδες δικαιούνται να κάνουν δύο ημέρες κινηματογράφησης μέσα στη σεζόν, στις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν πάνω από 100 χλμ. και είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν ειδικά κατασκευασμένα ελαστικά, οπότε οι Γερμανοί έκαναν χρήση αυτού του δικαιώματος. Ο πρώτος που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της W11 είναι ο Μπότας, παραχωρώντας αργότερα τη θέση του στον Χάμιλτον.

Σχετικά άρθρα

Οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Άλαν Χάριμαν με το Skoda Fabia R5 κέρδισαν τους Ιταλούς αντιπάλους τους σε αγώνα εντός έδρας μάλιστα στον χωμάτινο αγώνα rally Vald’ Orcia.

Όλοι το έχουμε δει και αρκετοί έχουμε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που στο περίγραμμα του παρμπρίζ υπάρχει μαύρο πλαίσιο, το οποίο πάντα δίπλα του έχει πολλές μικρές μαύρες τελείες, όμως, γιατί είναι εκεί.; Υπάρχει λόγος ή είναι αποκλειστικά αισθητική η επιλογή;

H αυτόνομη πλέον εταιρεία επιδόσεων της Seat, η Cupra, δυο χρόνια μετά την ίδρυση της εγκαινίασε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.