Είστε εδώ

F1

Formula 1 - Mercedes: Μένει ή φεύγει μετά το 2021;

του Σωτήριου Χάλλα

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Τότο Βολφ, ερωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη αν η γερμανική εταιρεία θα είναι παρούσα στο άθλημα και μετά το 2021, με την απάντηση να είναι κάπως αόριστη.

Ο Αυστριακός είπε ότι ακόμα δεν μπορεί τίποτα να θεωρηθεί σίγουρο, όμως όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ομάδα θα συνεχίσει να υφίσταται.

Ο Βολφ ανέφερε ότι η μητρική εταιρεία της Mercedes, Daimler, ζυγίζει αυτή την περίοδο τη συμμετοχή της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μία δύσκολη εποχή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, δεδομένης της στροφής προς την ηλεκτροκίνηση, η οποία κάνει τις αποφάσεις πιο πολύπλοκες.

Προς το παρόν ο Τότο Βολφ δήλωσε ότι η ομάδα του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Formula 1 σχετικά με τη νέα Συμφωνία Ομονοίας που θα υπογράψουν όλες οι ομάδες το επόμενο διάστημα. Η Συμφωνία Ομονοίας καθορίζει πώς διανέμονται τα κέρδη του αθλήματος στις ομάδες.

Πριν κλείσουμε πρέπει να επισημάνουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν φήμες ότι η Mercedes θα αποχωρήσει από τη Formula 1 μετά το τέλος της σεζόν του 2020 ή του 2021, δεδομένου ότι έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια, παραμένοντας μόνο ως προμηθευτής κινητήρων. Επιπλέον, δεν είναι κρυφό ότι ο νέος CEO της εταιρείας, Όλα Καλένιους, βλέπει πολύ θετικά το πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητων μονοθεσίων, Formula E, δεδομένου ότι το σύνολο των αυτοκινήτων σταδιακά θα κινούνται ηλεκτρικά.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μαζεύονται αρκετές ενδείξεις αποχώρησης της Mercedes. Φυσικά, παραμένουν ενδείξεις και κανείς δεν μπορεί ακόμα να γνωρίζει τι θα αποφασίσουν οι Γερμανοί.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault

Με τη Renault να ψάχνει ακόμα τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Λούκα ντε Μέο, επικεφαλής της SEAT.

Porsche

Η εμπλοκή της Porsche στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μακρά παράδοση. Ένα από τα πολλά κεφάλαια στην ιστορία των αγώνων που έχει γράψει η γερμανική εταιρεία είναι τα ράλι.

Volkswagen

Ακόμα και αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους και αρνούνται να δουν τη ξεκάθαρη κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο εγγύς μέλλον, δε θα μπορέσουν να αγνοήσουν το σχετικό ηχητικό «μήνυμα».

Τουρκία

Το πρώτο αυτοκίνητο που έχει αναπτυχθεί στο έδαφός της παρουσίασε η Τουρκία, το οποίο μάλιστα έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό κέντρο Pininfarina.

SEAT Arona TGI

Αν σκέφτεστε προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας η SEAT έχει να σας προτείνει όχι έναν, αλλά τέσσερις.

Honda

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακαχίρο Χάτσιγκο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία της.

Ford

Με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mustang Mach-E, ήταν πολλοί οι φίλοι του εμβληματικού muscle car που ενοχλήθηκαν από τη χρήση του ονόματος σε μοντέλο SUV.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί έγινε η απονομή του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα». Σύμφωνα με τη κάλπη το βραβείο το «σήκωσε» το νέο Peugeot 208. Η βαθμολογία γίνεται ως εξής και η ψηφοφορία είναι ανοικτή.

Rolls-Royce Phantom

Για ακόμα μια φορά η Rolls-Royce απέδειξε τις απίστευτες ικανότητες εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει στα μοντέλα της.

BMW

Με διαφορά μικρότερη της μιας εβδομάδας, η BMW αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τους δύο βασικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ smartphones και infotainment.