Είστε εδώ

F1

Formula 1-Γκραν Πρι Βιετνάμ : Προχωρούν τάχιστα οι εργασίες

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Στις 5 Απριλίου 2020 η Formula 1 θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην 70χρονη ιστορία της στο Βιετνάμ, στην πίστα του Ανόι.

Η πίστα έχει μήκος 5,6 χλμ. με 23 στροφές και 300μ. pit -lane το οποίο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι έτοιμο. Εκτείνεται σε τρία επίπεδα και στο κέντρο βρίσκεται το σύμβολο της πόλης του Ανόι

Tη σχεδίαση έχει αναλάβει το στούντιο του Χέρμαν Τίλκε, που την υπογραφή του φέρουν όλες οι τελευταίες πίστες της Formula 1.

Το Βιετνάμ είναι ακριβώς αυτό που αναζητά η FIA. Νέες αγορές-παρθένες- με μεγάλο αριθμό κατοίκων καθώς ο πληθυσμός του Βιετνάμ ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια.

Eκτός από αυτό, το Βιετνάμ εισέρχεται και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την Vinfast που έχει σαν στόχο κατά τη διάρκεια της αρχικής παραγωγής τα 250.000 οχήματα σε ετήσια βάση. Το 2020, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, είναι η χρονιά που τα οχήματα της Vinfast θα γράψουν τα πρώτα χλμ. στους δρόμους.

Να είναι σύμπτωση λοιπόν που το πρώτο Γκραν Πρι στο Βιετνάμ διεξάγεται τη χρονιά που η Vinfast λανσάρει τα μοντέλα της;

Ό,τι και να είναι το θέμα είναι ένα. Το Βιετνάμ απέκτησε πίστα Formula 1.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Vinfast.

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…