Είστε εδώ

F1

Formula 1-Γκραν Πρι Μαϊάμι: Στο πρόγραμμα το 2021

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το 2021 είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών στη Formula 1. Νέα αεροδυναμικά, αλλά κυρίως νέες διαστάσεις ελαστικών που μετά από πάρα πολλά χρονιά τα υψηλού προφίλ ελαστικά 13 ιντσών παραδίδουν τη σκυτάλη στα χαμηλού προφίλ 18 ιντσών.

To τεχνικό επιτελείο της FIA, οι υπεύθυνοι των ομάδων, αλλά και η εταιρία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα περνούν πολλές ώρες μπροστά από τις στρογγυλές ροτόντες συζητώντας για τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν.

Στο τι αγώνες θα «φύγουν» και ποια νέα κράτη θα φιλοξενήσουν νέα Γκραν Πρι είναι πολύ νωρίς για ανακοινώσεις, όμως τον Μάιο του 2021 το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι της Φλόριντα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula 1, το δικό του Γκραν Πρι.

Η πίστα εκτός από δημόσιες λεωφόρους θα «πάρει» μέρος του τεράστιου πάρκινγκ Hard Rock Café σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του Τομ Γκαρφίνγκελ, πρόεδρο της αμερικανικής. ποδοσφαιρικής ομάδας Miami Dolphins και του Σον Μπράτσες, εμπορικού διευθυντής της Formula 1.

Πονοκέφαλος για την τοπική αυτοδιοίκηση οι αντιδράσεις των κατοίκων, που έχουν να κάνουν κυρίως με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα, τη ρύπανση, αλλά από την άλλη η πολιτεία των ΗΠΑ δεν γίνεται να μείνει «αδιάφορη» από ένα τέτοιο τζίρο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που έρχεται ξαφνικά στο ταμείο της.

Και να έχετε μια ιδέα τι σημαίνει Μαϊάμι και τουρίστες, σύμφωνα με τον Κυβερνήτη Ρον Ντε Σάντις, το πρώτο 3μηνο του 2019, σημείωσε ρεκόρ επισκεπτών καθώς ξεπέρασαν τα 35.7 εκατομμύρια που μεταφράζεται σε αύξηση 5,8% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2018.

Σχετικά άρθρα

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.