Είστε εδώ

F1

Formula 1: Γκραν Πρι Κίνας: Αλλάζει ημερομηνία ή ακυρώνεται

του Σωτήριου Χάλλα

Με την πιθανότητα το κινεζικό Γκραν Πρι να γίνει στην προγραμματισμένη ημερομηνία, να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, οι άνθρωποι της Formula 1 εξετάζουν τις εναλλακτικές που υπάρχουν ώστε να αλλάξει ο χρόνος διεξαγωγής και να μην ακυρωθεί εντελώς ο αγώνας.

Αιτία είναι ο κορωνοϊός που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν η οποία βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Σανγκάη και έχει σκοτώσει ήδη 550 άτομα, ενώ έχει μολύνει πάνω από 28.000. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταστρώσει ένα πλάνο διάρκειας τριών μηνών ώστε να καταπολεμηθεί ο ιός, με το κόστος να φτάνει τα 520 εκατομμύρια δολάρια.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ακόμα οριστική απόφαση σχετικά με την τύχη του Γκραν Πρι της Κίνας, αλλά με τον αντίστοιχο αγώνα της Formula E να έχει ήδη ακυρωθεί, το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο θα γίνει και με τη Formula 1.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου και παρά το γεγονός ότι υπάρχει η πρόθεση να τοποθετηθεί σε άλλη χρονική στιγμή, το πρόγραμμα προς το τέλος του πρωταθλήματος δε βοηθάει, αφού θα πραγματοποιηθούν 9 αγώνες σε 14 εβδομάδες.

Περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις της Formula 1 και της FIA, οι οποίες δε θα αργήσουν να γίνουν γνωστές.

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.