Είστε εδώ

F1

Formula 1-Γκραν Πρι Ιαπωνίας : Η pole position, o Φέτελ και ο Δημήτρης Παπαδάκος

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ξεχωριστή η απονομή, για μας τους Έλληνες, του βραβείου της Pirelli για την pole position που κατέκτησε ο Φέτελ στο Γκραν Πρι της Σουζούκα.

Ο λόγος είναι ότι την απονομή την έκανε ένα Ελληνόπουλο, ο Δημήτρης Παπαδάκος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pirelli στην Ιαπωνία, που «ελέγχει» και άλλες χώρες όπως Κορέα κλπ. 

Δεν είναι εύκολο να «παίζεις» σε χώρες όπως η Ιαπωνία που έχει πολύ δυνατά brands, όσο και κολοσσός και αν είναι η Pirelli. Διότι τα προϊόντα μπορεί να είναι καλά, αλλά οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. 

Μα αρέσει πάρα πολύ να βλέπουμε συμπατριώτες μας να προοδεύουν, αισθανόμαστε υπερήφανοι να βρίσκονται μέσα στην καρδιά των γεγονότων εκτός συνόρων, μακριά από τη μιζέρια που μαστίζει τη χώρα μας, και να διευθύνουν επιχειρήσεις με επιτυχία. Δεν είναι κάτι το εύκολο καθώς στον κόσμο, εάν δεν έχεις τα προσόντα, την ικανότητα, τη δεξιοτεχνία, αλλά και το Ελληνικό ταπεραμέντο (μέγα προσόν)να αντιμετωπίσεις τους τεχνοκράτες που ζουν αποκλειστικά με «νούμερα» δεν έχεις καμία ελπίδα να δεις το φως πέρα από το τούνελ.     

Σχετικά άρθρα

Renault

Με τη Renault να ψάχνει ακόμα τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Λούκα ντε Μέο, επικεφαλής της SEAT.

Porsche

Η εμπλοκή της Porsche στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μακρά παράδοση. Ένα από τα πολλά κεφάλαια στην ιστορία των αγώνων που έχει γράψει η γερμανική εταιρεία είναι τα ράλι.

Volkswagen

Ακόμα και αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους και αρνούνται να δουν τη ξεκάθαρη κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο εγγύς μέλλον, δε θα μπορέσουν να αγνοήσουν το σχετικό ηχητικό «μήνυμα».

Τουρκία

Το πρώτο αυτοκίνητο που έχει αναπτυχθεί στο έδαφός της παρουσίασε η Τουρκία, το οποίο μάλιστα έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό κέντρο Pininfarina.

SEAT Arona TGI

Αν σκέφτεστε προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας η SEAT έχει να σας προτείνει όχι έναν, αλλά τέσσερις.

Honda

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακαχίρο Χάτσιγκο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία της.

Ford

Με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mustang Mach-E, ήταν πολλοί οι φίλοι του εμβληματικού muscle car που ενοχλήθηκαν από τη χρήση του ονόματος σε μοντέλο SUV.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί έγινε η απονομή του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα». Σύμφωνα με τη κάλπη το βραβείο το «σήκωσε» το νέο Peugeot 208. Η βαθμολογία γίνεται ως εξής και η ψηφοφορία είναι ανοικτή.

Rolls-Royce Phantom

Για ακόμα μια φορά η Rolls-Royce απέδειξε τις απίστευτες ικανότητες εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει στα μοντέλα της.

BMW

Με διαφορά μικρότερη της μιας εβδομάδας, η BMW αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τους δύο βασικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ smartphones και infotainment.