Είστε εδώ

F1

Formula 1 - Ferrari SF1000: Καλώς ήρθες 2020

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ferrari παρουσίασε σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο θέατρο Romolo Valli της περιοχής Ρέτζιο Εμίλια, το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί για το πρωτάθλημα του 2020.

Η ονομασία είναι SF1000 και προέρχεται από το γεγονός ότι μέσα σε αυτή τη σεζόν η Scuderia θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 1.000 αγώνες στη Formula 1.

Από όσα μπορούμε να δούμε αλλά και τα λεγόμενα του Μπινότο, το αυτοκίνητο έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από αλλά πετυχημένα μονοθέσια και ενώ διά γυμνού οφθαλμού δείχνει να μοιάζει με την SF90, στην πραγματικότητα έχει πολλές αλλαγές.

Από τις πιο βασικές είναι στις αναρτήσεις όπου έχει υιοθετηθεί πιο "μαλακή" προσέγγιση ώστε να έχει μεγαλύτερη κατευθυντικότητα το αυτοκίνητο, ενώ ο τρόπος που είναι δομημένες επιτρέπει στους μηχανικούς να κάνουν σε κάθε αγώνα τις απαραίτητες αλλαγές και να φέρουν το μονοθέσιο στα μέτρα του οδηγού.

Άλλη μεγάλη αλλαγή είναι οι πολύ μικρές διαστάσεις στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Για να επιτευχθεί το λεγόμενο size zero, ο κινητήρας έχει δεχτεί αρκετές αλλαγές, ώστε να χωράει σε μικρότερο χώρο.

Βασικός σκοπός της SF1000 είναι η αύξηση της κάθετης δύναμης σε σχέση με την προκάτοχό της, τομέας στον οποίο η SF90 εμφάνιζε σημαντική αδυναμία.

Περιμένουμε την έναρξη των χειμερινών δοκιμών και κυρίως του αγώνα στην Αυστραλία, για να δούμε τι έχουν καταφέρει οι Ιταλοί.

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.