Είστε εδώ

F1

Formula 1: Απειλείται η ύπαρξη του αθλήματος;

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Ζακ Μπράουν, επικεφαλής της ομάδας της McLaren στη Formula 1, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή το άθλημα βρίσκεται σε πολύ “εύθραυστη” κατάσταση, καθώς εκτός από τα έσοδά του, ίσως να απειλείται και η ίδια του η ύπαρξη.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι όσο δεν πραγματοποιούνται αγώνες, τα οικονομικά ζητήματα των μικρότερων ομάδων θα μεγαλώνουν, μέχρι του σημείου που κάποιες θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός θεωρεί ότι αν δε ληφθούν γενναία μέτρα οι ομάδες που θα αποχωρήσουν θα είναι τουλάχιστον δύο, με την προσωπική του εκτίμηση να κάνει λόγο για τέσσερις.

Ο Μπράουν επισημαίνει ότι ακόμα και αν φύγουν δύο ομάδες, αυτό θα είναι καταστροφικό συνολικά για τη Formula 1.

Προς το παρόν, ομάδες και Liberty Media έχουν πάρει κάποιες αποφάσεις που έχουν στόχο να μειώσουν τα έξοδα, όμως ο επικεφαλής της McLaren εκτιμά ότι δεν είναι αρκετά. Αυτά περιλαμβάνουν την αναβολή κατά ένα έτος της εφαρμογής των νέων κανονισμών (το 2022 αντί για το 2021), τη χρήση των μονοθεσίων του 2020 και για την επόμενη σεζόν, παράλληλα με την έναρξη εφαρμογής του πλαφόν των 150 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Ωστόσο, ο Μπράουν αναφέρει ότι θα πρέπει το πλαφόν να μειωθεί στα 100 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος, αν οι μεγαλύτερες ομάδες ενδιαφέρονται πραγματικά για την επιβίωση των μικρότερων, ενώ βάζει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο περαιτέρω αναβολής των τεχνικών κανονισμών, για το 2023.

Οι διεργασίες ανάμεσα στις ομάδες είναι έντονες αυτή τη στιγμη. Άραγε τι θα αποφασίσουν;

 

Σχετικά άρθρα

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

Πριν από επτά δεκαετίες η Seat γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει την ισπανική πόλη.