Είστε εδώ

F1

Formula 1: Alfa Romeo, ο πιο γρήγορος Βαλεντίνος (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Αν και οι προγραμματισμένες παρουσιάσεις για σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, ήταν εκείνες των Mercedes και Alpha Tauri (πρώην Toro Rosso), η Alfa Romeo έκανε την έκπληξη και έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες.

Σε αυτές βλέπουμε τον Κίμι Ραϊκόνεν έτοιμο να μπει στο αυτοκίνητο και το ίδιο το μονοθέσιο να κάνει γύρους στο Φιοράνο, όπου η Ferrari έχει ιδιόκτητη πίστα.

Ωστόσο, το στοιχείο που τραβάει περισσότερο την προσοχή είναι το livery του μονοθεσίου, δηλαδή ο συνδυασμός χρωμάτων και τοποθέτησης των χορηγών, αφού δεν είναι εκείνο που θα δούμε στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης και στο υπόλοιπο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, κινείται σε πολύ σκούρες αποχρώσεις και υποθέτουμε ότι δημιουργήθηκε με αφορμή την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι το σήμα της ιταλικής μάρκας πάνω στο κάλυμμα του κινητήρα δεν έχει στρογγυλό σχήμα αλλά περικλείεται σε μια μεγάλη καρδιά.

Όσον αφορά την επίσημη παρουσίαση της C39, θα γίνει στην πίστα της Βαρκελώνης, μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.

Σχεδόν ίσο χρόνο αναμονής με το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατάφερε να πετύχει η Porsche για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όταν πρέπει να φορτίσουν.

Το ματ χρώμα κάποτε ήταν πολύ της μόδας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι ιδιοκτήτες που κάλυπταν με ματ μεμβράνες όλο το αμάξωμα. Όμως το γκρι ματ της Mercedes που διακρίνεται στις φωτογραφίες είναι εργοστασιακό χρώμα.

Με καθυστέρηση ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες που προτείνει το κάθε σωματείο για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ διάρκειας 9 μηνών μέχρι της επόμενες εκλογές της ομοσπονδονδίας.

Με τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης να έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο έχουν εξελιχθεί τα μονοθέσια στους 12 μήνες που μεσολάβησαν.

To νέο e-Racer είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της Cupra, το οποίο δείχνει το «ρεύμα» που θα επικρατήσει μάλλον στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του μέλλοντος.

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.