Είστε εδώ

F1

Formula 1 2020-δοκιμές ελαστικών: Στη Βαρκελώνη η πρώτη συνάντηση

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Για πρώτη φορά τα μονοθέσια της Formula 1 προδιαγραφών 2020 θα βρεθούν στην πίστα της Βαρκελώνης στις 19 Φεβρουαρίου για την 1η περίοδο των επίσημων χειμερινών δοκιμών.

Με την πρώτη αυτή περίοδο έρχονται και οι πρώτες αλλαγές για τις δοκιμές που έχει να κάνει με το διάστημα των ημερών.

Από το 2020 η διάρκεια των δοκιμών μειώνονται σε τρείς μέρες από τις τέσσερις που ίσχυε μέχρι φέτος.

Έτσι η πρώτη περίοδος είναι μεταξύ 19-20-21 Φεβρουαρίου και η δεύτερη περίοδος 26-27-28 Φεβρουαρίου.

Και οι δύο περίοδοι είναι προγραμματισμένοι για την πίστα της Βαρκελώνης.

Μετά ο θίασος θα αναχωρήσει για την Αυστραλία, όπου στις 15 Μαρτίου δίνεται η πρώτη παράσταση για το πρωτάθλημα του 2020.

Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί και σειρά δοκιμών αποκλειστικά για τα ελαστικά 18 ιντσών, όπου απαγορεύεται η όποια εξέλιξη στα μονοθέσια που θα λάβουν μέρος στις δοκιμές των ελαστικών.

Να σημειωθεί ότι από το 2021 τα μονοθέσια της Formula 1 από τα υψηλού προφίλ ελαστικά 13 ιντσών θα περάσουν στα χαμηλού προφίλ ελαστικά 18 ιντσών. Αυτή η αλλαγή των ελαστικών θα είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς στην ιστορία της .Formula 1.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Στους σκορπιούς δεν αρέσουν τα ταξίδια, καθώς ζουν στον ίδιο τόπο μέχρι να πεθάνουν.

Η Ferrari διαχρονικά χρησιμοποιεί team orders για να ελέγξει τις μάχες των οδηγών της μέσα στην πίστα, κάτι το οποίο πρόκειται να κάνει και φέτος, παρά το γεγονός ότι ο Μπινότο αρχικά είχε κάνει άλλες δηλώσεις.

Για τους επαγγελματίες οδηγούς που θέλουν να αποπνέει το όχημα της εργασίας τους μια σπορ αύρα, μερίμνησε η Renault.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τη Volkswagen να εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας κάποιου sports car, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Όπως αναμενόταν η γκάμα της DS Automobiles απέκτησε τρίτο μέλος, τη νέα ναυαρχίδα DS 9, η οποία πλαισιώνει πλέον τα δυο SUV, DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Στην αφρικανική χώρα θέλησαν να δημιουργήσουν ένα pick-up το οποίο θα ήταν πολύ ισχυρότερο από τον μέσο όρο, οπότε σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερα να μη βελτιώσουν τον υπάρχοντα κινητήρα, αλλά να τοποθετήσουν έναν άλλο.

Την επόμενη γενιά των πρωταθλητών ράλι σκέπτεται η FIA και σε συνεργασία με τις 144 Ομοσπονδίες-μέλη που βρίσκονται υπο την ομπρέλα της FIA, ανακοίνωσε το πρόγραμμα “rally star”  

Το εννιαθέσιο Mercedes Vito Tourer απέκτησε νέα έκδοση, η οποία ονομάζεται Dark Edition και βασίζεται στη Vito Tourer PRO 110 CDI Extra Long. Σε αυτή ξεχωρίζει το χρώμα OBSIDIAN Black που είναι η μοναδική επιλογή και ο πλούσιος εξοπλισμός.

 Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την αεροπορική και επιβατική κίνηση των αεροδρομίων τον Ιανουάριο του 2020 προκύπτουν τα εξής:

Με ήπιο υβριδικό σύστημα διατίθεται πλέον το 500, στο πλαίσιο εξηλεκτρισμού που πραγματοποιεί στη γκάμα της η Fiat.