Είστε εδώ

F1

Ferrari - Monza : Ραντεβού στο motorhome…

του Γιάννη Σταυρόπουλου

H πίστα της Μόντσα, ο ναός της ταχύτητας, είναι κατά κάποιον τρόπο συνδεδεμένη με τη Ferrari. 

Αν και έχει να κερδίσει από το 2010 (οι tifosi δεν μπορούν να το χωνέψουν αυτό, να μη κερδίζει η Ferrari στη Μόντσα) είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην πίστα των πραγματικών οδηγών, όπως τη χαρακτήριζε ο Έτσο Φεράρι. 

Φέτος η Ferrari γιορτάζει τα 90 χρόνια της και στην πίστα έχει «στήσει» ένα εκπληκτικό motorhome για να υποδεχτεί τους καλεσμένους της.

Τους καλωσορίζουν οι φωτογραφίες οδηγών που έχουν στριμωχτεί στο κόκπιτ της κόκκινης βολίδας από το Μαρανέλο.  

Εκτός από τους Φέτελ και Λεκλέρκ, υπάρχουν φωτογραφίες των Σουμάχερ, Ρεγκατσόνι, Ραϊκόνεν, Λάουντα, Βιλνέβ, Ταμπέ, Ιξ, Ιρβάιν, Αλμπορέτο, Μερτζάριο, Γκοντσάλες, Ασκάρι,Σέρτις, Φαρίνα, και όσους γενικά οδηγούς έχουν συνδέσει την καριέρα τους με τη Scuderia. 

Τη μόνη ομάδα που συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Formula 1 από καταβολής του θεσμού, 1950.    

Για την ιστορία, η Ferrari έχει κερδίσει στη Μόντσα 19 φορές. 

1949,1951, 1952, 1960, 1961, 1964, 1966, 1970, 1975, 1979, 1988,
1996, 1998, 2000, 2002, 2003, 2004, 2006, 2010.

Θα τις κάνει άραγε 20 φέτος καθώς τόσο στα ελεύθερα δοκιμαστικά, όσο και στα χρονομετρημένα ήταν ο ταχύτερος συνδυασμός. 

Δείτε στο video που ακολουθεί τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ να μας ξεναγεί στη θρυλική Μόντσα. 

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.