Είστε εδώ

Ενέργεια

Ελληνικά Πετρέλαια : Σημαντική Αύξηση Κερδών

Τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA παράλληλα, αυξήθηκαν σε 326 εκατ. ευρώ, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 108 εκατ. ευρώ.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 57% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς στο α΄ εξάμηνο του 2016, διαμορφώθηκαν σε 104 εκατ. ευρώ έναντι 66 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Τα αποτελέσματα EBITDA ανήλθαν σε κέρδη 334 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 12%, ενώ αντίθετα, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 20% στα 2,94 δισ. ευρώ.

Τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA παράλληλα, αυξήθηκαν σε 326 εκατ. ευρώ, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 108 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου οφείλεται στην:

Αυξημένη λειτουργική κερδοφορία των διυλιστηρίων

Αυξημένες πωλήσεις πετροχημικών

Αυξημένο μερίδιο στην εσωτερική αγορά πετρελαιοειδών

Αυξημένους όγκους πωλήσεων

Όσον αφορά το β’ τρίμηνο του 2016, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 47% στα 72 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 5% στα 1,693 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε κέρδη 205 εκατ. ευρώ έναντι 144 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2015. Τα συγκρίσιμα EBIDA ανήλθαν σε 156 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 20% και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 38 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 2%.

περισσότερα:

http://www.businessenergy.gr/articlenews/12297/Ελληνικά-Πετρέλαια-Σημαντική-αύξηση-καθαρών-κερδών

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.

Toyota

Η Toyota παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη νέα Supra, ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BMW και μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τη νέα Z4.

Volkswagen Τ-Cross

Πριν από μερικούς μήνες η Volkswagen μας σύστησε το μικρότερο SUV που προστίθεται στη γκάμα της, το νέο T-Cross.

Ford

Η Ford είναι από τις εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.

Hyundai

Την ανάπτυξη και μελλοντική τοποθέτηση στα μοντέλα της αερόσακων που ενεργοποιούνται ανάλογα με πολλαπλές συγκρούσεις ανακοίνωσε η Hyundai.