Είστε εδώ

Classic Cars

WRC- Ράλι Μόντε Κάρλο : Η αυλαία ανοίγει

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Με το πιο παλιό ράλι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το 85ο ράλι του Μόντε Κάρλο ανοίγει η σεζόν του φετινού κύκλου με τα 13 ραντεβού.

Στον φετινό αγώνα (23-26 Ιανουαρίου) συμμετέχουν 4 περισσότερα πληρώματα από τον αγώνα της περσινής χρονιάς, ενώ σε μήκος είναι 19.55 χλμ. πιο «μικρός».

16 είναι οι Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 304.28 χλμ. με το shakedown να διεξάγεται την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 16:01 σε μια διαδρομή 3.35 χλμ.

Ο αγώνας όμως ξεκινάει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 17:00 και περιλαμβάνει δύο νυχτερινές Ειδικές Διαδρομές, 17.47 χλμ. (ώρα 20:38) και 25.49 (ώρα 22:06). Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου οι Ειδικές Διαδρομές είναι 3 επαναλαμβανόμενες συνολικού μήκους 122 χλμ.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου οι Ειδικές Διαδρομές είναι 2 επαναλαμβανόμενες 70,30 χλμ. και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, η τελευταία μέρα του αγώνα, άλλες δύο Ειδικές Διαδρομές επαναλαμβανόμενες 18.41 χλμ. η μία και 13.36 χλμ. η άλλη που είναι και η power stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους 5 ταχύτερους.

Η φωτογραφία είναι από το ράλι Μόντε Κάρλο του 1963 με τις Έβι Ρόσγκβιστ-Ούρσουλα Βιρθ με Mercedes 220 SE, θυμίζοντάς μας μια άλλη εποχή των αγώνων, πιο ρομαντική, που δεν υπάρχει πια.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Αθλητής της χρονιάς 2019 ο Λιούις Χάμιλτον σύμφωνα με τα βραβεία Laureus World Sports Awards.  Έξι παγκόσμιοι τίτλοι στη σειρά για τον Βρετανό οδηγό, που φιγουράρει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Σουμάχερ με τους επτά τίτλους.

Η φετινή σεζόν ξεκινάει από την πίστα της Βαρκελώνης 19 Φεβρουαρίου, με την πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών.

Για ποιο λόγο η Opel θα μεταφέρει το τιμόνι των παραπάνω μοντέλων της από την αριστερή στη δεξιά πλευρά;

Αν δεις στο χάρτη την Αθήνα και τη Σπάρτη νομίζεις ότι η απόστασή τους είναι μεγάλη, όμως στην πραγματικότητα ο επισκέπτης της λακωνικής πρωτεύουσας θα «γράψει» στο κοντέρ μόλις 2 χλμ. περισσότερα σε σχέση με την Πάτρα, 213 έναντι 211.

Βλέποντας ένα αστέρι να πέφτει συνήθως ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί μια επιθυμία μας, όπως για παράδειγμα να γνωρίσουμε από κοντά το νέο Ford Puma.

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες πληροφορίες σχετικά με το νέο i20, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Δυναμικό «παρών» θα δώσει η Toyota στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου), καθώς στην ελβετική πόλη θα πραγματοποιήσει σημαντικές πρεμιέρες μοντέλων της.

Η Racing Point από το 2021 θα αλλάξει όνομα αφού θα γίνει η εργοστασιακή συμμετοχή της Aston Martin στη Formula 1, έτσι, η RP20 θα είναι το τελευταίο μονοθέσιο που ακολουθεί αυτό το μοτίβο στην ονομασία της.

Η Williams παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στη Formula 1 για το πρωτάθλημα του 2020, ελπίζοντας ότι η τελευταία χρονιά πριν από τις μεγάλες αλλαγές του 2021 θα είναι καλύτερη σε σχέση με το 2019 το οποίο αποδείχτηκε καταστροφικό.

Η Kia ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, με σχεδιαστική έμπνευση από το πρωτότυπο Imagine και αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη σερβική εταιρεία Rimac.