Είστε εδώ

Classic Cars

WRC- Ράλι Μόντε Κάρλο : Η αυλαία ανοίγει

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Με το πιο παλιό ράλι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το 85ο ράλι του Μόντε Κάρλο ανοίγει η σεζόν του φετινού κύκλου με τα 13 ραντεβού.

Στον φετινό αγώνα (23-26 Ιανουαρίου) συμμετέχουν 4 περισσότερα πληρώματα από τον αγώνα της περσινής χρονιάς, ενώ σε μήκος είναι 19.55 χλμ. πιο «μικρός».

16 είναι οι Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 304.28 χλμ. με το shakedown να διεξάγεται την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 16:01 σε μια διαδρομή 3.35 χλμ.

Ο αγώνας όμως ξεκινάει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 17:00 και περιλαμβάνει δύο νυχτερινές Ειδικές Διαδρομές, 17.47 χλμ. (ώρα 20:38) και 25.49 (ώρα 22:06). Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου οι Ειδικές Διαδρομές είναι 3 επαναλαμβανόμενες συνολικού μήκους 122 χλμ.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου οι Ειδικές Διαδρομές είναι 2 επαναλαμβανόμενες 70,30 χλμ. και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, η τελευταία μέρα του αγώνα, άλλες δύο Ειδικές Διαδρομές επαναλαμβανόμενες 18.41 χλμ. η μία και 13.36 χλμ. η άλλη που είναι και η power stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους 5 ταχύτερους.

Η φωτογραφία είναι από το ράλι Μόντε Κάρλο του 1963 με τις Έβι Ρόσγκβιστ-Ούρσουλα Βιρθ με Mercedes 220 SE, θυμίζοντάς μας μια άλλη εποχή των αγώνων, πιο ρομαντική, που δεν υπάρχει πια.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.