Είστε εδώ

Classic Cars

Volkswagen: Τιμάται για το ηλεκτροκίνητο παρελθόν της

του Γιώργου Ψαρρά

Τις ρίζες του με την ηλεκτροκίνηση ανέδειξε με επιτυχία το ιστορικό τμήμα της Volkswagen και για το λόγο αυτό βραβεύτηκε.

Η σπίθα της ηλεκτροκίνησης «χτύπησε» χρόνια πριν τη Volkswagen παρότι η εναλλακτική αυτή μορφή ενέργειας γνωρίζει σημαντική άνοδο και εξέλιξη στις μέρες μας.

Η γερμανική εταιρεία λοιπόν στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ανάπτυξε και κατασκεύαζε ηλεκτροκίνητα οχήματα στην έδρα της στο Βόλσμπουργκ, όταν οι περισσότερες  αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είχαν ακόμα καμία σχετική επαφή.

Ο τρόπος με τον οποίο η Volkswagen επικοινώνησε το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας της χρησιμοποιώντας  διαφημίσεις, ηλεκτρονικά περιοδικά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και τη μεγαλύτερη Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων “Techno Classica” που διοργανώθηκε την περασμένη άνοιξη, βραβεύτηκε στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού σχεδίασης Automotive Brand Contest 2018.

Η Volkswagen στέφτηκε νικήτρια στην κατηγορία «καμπάνια», ενώ το βραβείο θα της απονεμηθεί στο Σαλόνι του Παρισιού αρχές Οκτωβρίου.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α