Είστε εδώ

Classic Cars

Toyota: Συγκεντρώνει ιστορικά ιαπωνικά μοντέλα

του Γιώργου Ψαρρά

Καθημερινά ασχολούμαστε με τα νέα μοντέλα και τις σύγχρονες τεχνολογίες τους, ωστόσο η Toyota θέλει να μας υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ιστορία.

Για το λόγο αυτό λοιπόν αναλαμβάνει στην πατρίδα της τη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ Κλασικών Αυτοκινήτων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 17 Νοεμβρίου στο πάρκο “Meiji Jingu Gaien” που βρίσκεται στο Τόκιο, ενώ οι περισσότερες δράσεις θα γίνουν μπροστά από το Meiji Memorial Picture Gallery.

Το Φεστιβάλ Κλασικών Αυτοκινήτων διεξάγεται για δωδέκατη χρονιά, με στόχο να κρατήσει ζωντανή, αλλά και να προωθήσει, την κουλτούρα της αυτοκίνησης. Εκτιμάται ότι το «παρών» θα δώσουν περίπου 100 ιστορικά μοντέλα, ενώ το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «vintage ιαπωνικά αυτοκίνητα του 1989», καθώς στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρισκόντουσαν στο ζενίθ τους αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες και λανσάροντας εμβληματικά coupe, sedan και σπορ μοντέλα.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά, μεταξύ άλλων, το Toyota Celsior του 1991, το Subaru Legacy Touring Wagon του 1990, το Nissan Skyline GT-R του 1989, το Honda NSX του 1990 και το Mazda Eunos Roadster του 1989. Παράλληλα στο Μουσείο Αυτοκινήτου της Toyota θα φιλοξενηθεί ειδική έκθεση για τα vintage ιαπωνικά μοντέλα, με στόχο να αναδείξει την κληρονομιά της χώρας στην αυτοκίνηση.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.