Είστε εδώ

Classic Cars

Toyota: Συγκεντρώνει ιστορικά ιαπωνικά μοντέλα

του Γιώργου Ψαρρά

Καθημερινά ασχολούμαστε με τα νέα μοντέλα και τις σύγχρονες τεχνολογίες τους, ωστόσο η Toyota θέλει να μας υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ιστορία.

Για το λόγο αυτό λοιπόν αναλαμβάνει στην πατρίδα της τη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ Κλασικών Αυτοκινήτων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 17 Νοεμβρίου στο πάρκο “Meiji Jingu Gaien” που βρίσκεται στο Τόκιο, ενώ οι περισσότερες δράσεις θα γίνουν μπροστά από το Meiji Memorial Picture Gallery.

Το Φεστιβάλ Κλασικών Αυτοκινήτων διεξάγεται για δωδέκατη χρονιά, με στόχο να κρατήσει ζωντανή, αλλά και να προωθήσει, την κουλτούρα της αυτοκίνησης. Εκτιμάται ότι το «παρών» θα δώσουν περίπου 100 ιστορικά μοντέλα, ενώ το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «vintage ιαπωνικά αυτοκίνητα του 1989», καθώς στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρισκόντουσαν στο ζενίθ τους αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες και λανσάροντας εμβληματικά coupe, sedan και σπορ μοντέλα.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά, μεταξύ άλλων, το Toyota Celsior του 1991, το Subaru Legacy Touring Wagon του 1990, το Nissan Skyline GT-R του 1989, το Honda NSX του 1990 και το Mazda Eunos Roadster του 1989. Παράλληλα στο Μουσείο Αυτοκινήτου της Toyota θα φιλοξενηθεί ειδική έκθεση για τα vintage ιαπωνικά μοντέλα, με στόχο να αναδείξει την κληρονομιά της χώρας στην αυτοκίνηση.

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α