Είστε εδώ

Classic Cars

Toyota: Σπάνια αντικείμενα από την ιστορία του αυτοκίνητου

του Γιώργου Ψαρρά

Τρεις δεκαετίες λειτουργίας γιορτάζει το μουσείο της Toyota, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Άισι της Ιαπωνίας.

Από 17 Μαρτίου λοιπόν οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν σπάνια εκθέματα μέσα σε μια νέα αίθουσα, η οποία θα υμνεί την παγκόσμια αυτοκινητιστική κουλτούρα.

Όχι, μέσα σε αυτή τη ξεχωριστή αίθουσα δε θα υπάρχουν ιστορικά μοντέλα αλλά 200.000 αντικείμενα που δείχνουν την εξέλιξη του αυτοκινήτου στο πέρασμα των χρόνων.

Πιο αναλυτικά, στις προθήκες της νέας αίθουσας θα υπάρχουν 40 περίπου εικόνες που δείχνουν πως πραγματοποιούνταν οι μετακινήσεις στην Ιαπωνία από το 1882, με άλογα και άμαξες που κινούνταν πάνω σε ράγες.

Επίσης θα παρουσιάζονται τα 150 πρώτα περιοδικά αυτοκινήτου που κυκλοφόρησαν σε Ευρώπη, Η.Π.Α και Ιαπωνία από το 1894 έως το 2000. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και διάφορες αφίσες, όπως αυτή που τυπώθηκε για το πρώτο Σαλόνι Αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκε το 1985 στο Παρίσι.

Το κοινό θα γνωρίσει επίσης εμβλήματα από περίπου 500 αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνταν σε Ευρώπη και Αμερική, με τις περισσότερες να εξαφανίζονται στην οικονομική κρίση του 1929.

Από τη δεκαετία του 1910 μέχρι τις αρχές του 1930 γυάλινα εμβλήματα διακοσμούσαν τα καπό των αυτοκινήτων, ενώ 29 από αυτά θα βρίσκονται στη νέα αίθουσα του μουσείου της Toyota.

Ποιος τώρα δε θα ήθελε να δει από κοντά το πρώτο γραμματόσημο στον κόσμο που απεικόνιζε αυτοκίνητο ή την πρώτη μινιατούρα αυτοκινήτου που ήταν ένα Ford Model T του 1914.

Στα τέλη του 19ου αιώνα όλο και περισσότερα οχήματα κυκλοφορούσαν στους δρόμους και έτσι έγινε επιβεβλημένη η χρήση πινακίδων κυκλοφορίας για την ταυτοποίηση των οδηγών. Στην εν λόγω αίθουσα του μουσείου θα βρίσκονται σχεδόν 100 πινακίδες κυκλοφορίες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Τέλος, θα υπάρχει ένα τμήμα αφιερωμένο σε λογοτεχνικά έργα, κόμικς manga, ταινίες του κινηματογράφου και μουσικές που είχαν κεντρικό θέμα το αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.