Είστε εδώ

Classic Cars

Skoda: Ηλικιωμένα μοντέλα που παραμένουν νέα στη ψυχή

του Γιώργου Ψαρρά

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Έτσι λοιπόν για έκτη φορά διοργανώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου το “Skoda Classic Tour”, ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες ιστορικών οχημάτων στην Τσεχία. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι στη γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν συνολικά 132 κλασσικά οχήματα.

Το “Skoda Classic Tour” διοργανώνεται κυρίως για τους εργαζόμενους της Skoda και τις οικογένειες τους, ωστόσο είναι ανοιχτό σε όσους διαθέτουν αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί μέχρι το 1994. Έτσι ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρέθηκε και ένα ιδιαίτερο coupe DMC DeLorean.

Τα πληρώματα έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση 116 χλμ. στα πέριξ του κεντρικού εργοστασίου της Skoda που βρίσκεται στη Μπλάντα Μπόλεσλαβ. Μάλιστα πέρασαν και μέσα από ένα διάδρομο της αποθήκης υλικών του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τα πρότυπα των αγώνων τα ιστορικά Skoda έπρεπε να καλύψουν σε συγκεκριμένα χρόνο τρεις διαδρομές, ενώ χρονική απόκλιση κατά 0,01 δευτερόλεπτα επέβαλε ένα πόντο ποινής. Παράλληλα οι οδηγοί έπρεπε να ανταπεξέλθουν σε δυο δοκιμασίες δεξιοτεχνίας πίσω από το τιμόνι.

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.