Είστε εδώ

Classic Cars

Porsche: Ανταλλακτικά με τρισδιάστατη εκτύπωση

του Γιώργου Ψαρρά

Το τμήμα κλασσικών μοντέλων της Porsche δίνει τέλος στο άγχος πολλών ιδιοκτητών όταν προσπαθούν να βρουν ανταλλακτικά.

Η γερμανική εταιρεία λοιπόν επιστρατεύει την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Σύμφωνα με την Porsche θα μπορεί πλέον να εκτυπώνει σπάνια ανταλλακτικά σε μικρές ποσότητες, τα οποία θα είναι ακριβώς ίδια με τα αυθεντικά και θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές, ενώ οπτικά θα είναι ολόιδια.

Στο ράφι του τμήματος κλασσικών μοντέλων της Porsche υπάρχουν 52.000 ανταλλακτικά, ενώ όταν υπάρχει έλλειψη παράγονται καινούργια με τη χρήση νέων εργαλείων. Ωστόσο όταν η απαιτουμένη ποσότητα είναι μικρή τότε υπάρχει πρόβλημα με την επιλογή αυτής της λύσης, καθώς είναι δαπανηρή.

Για παράδειγμα σκεφτείτε ότι χρειάζεται ένα εξάρτημα για το συμπλέκτη της 959 και δεν υπάρχει διαθέσιμο, ενώ το ανταλλακτικό αυτό δε θα ξαναζητηθεί σύντομα, καθώς κατασκευάστηκαν μόλις 292 αντίτυπα από το συγκεκριμένο κλασικό μοντέλο της Porsche.

Προς το παρόν η Porsche δημιουργεί οχτώ εξαρτήματα με την τρισδιάστατη εκτύπωση, ωστόσο εξετάζει την προσθήκη είκοσι ακόμα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.