Είστε εδώ

Classic Cars

Opel Museum: Πώς αλλάζουν τα πράγματα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι στο μουσείο της Opel στο Ρούσελχάιμ, εκεί που γεννιέται κάθε Opel σε κοντινή απόσταση από τη Φρανκφούρτη, με ιστορία 120 και πλέον χρόνων θα έβλεπες και μοντέλα της Peugeot και Citroen.

Φυσικά και όχι.

Όμως στο πέρασμα των χρόνων τα πράγματα αλλάζουν και οι «γάμοι» μεταξύ των εταιριών φέρνουν τις μεγάλες ανατροπές.

Έτσι λοιπόν μετά την εξαγορά της Opel από τον όμιλο PSA(Peugeot, Citroen) μοντέλα της Citroen και Peugeot αρχίζουν και «βρίσκουν» το σημείο τους στο μουσείο της Opel, δίνοντας έτσι το μήνυμα στους επισκέπτες.

Τα δύο πρώτα μοντέλα που είδαμε με τα σήματα της Peugeot και Citroen ήταν δύο μοντέλα που έχουν γράψει τη δική τους επιτυχημένη ιστορία.

Το ένα είναι η επαναστατική Citroen DS, η έκδοση μάλιστα με τους περιστρεφόμενους προβολείς και το άλλο το 504 της Peugeot.

Mάλιστα δίπλα στα δύο γαλλικά μοντέλα δεν υπήρχε κάποιο «τυχαίο» Opel, αλλά το πρωτοποριακό για την εποχή 2θέσιο σπορ, το Opel GT που έφερε την υπογραφή του Έρχαρντ Σνελ και έμεινε στην παραγωγή από το 1968 έως και το 1982. 

Μέσα όμως από αυτές τις σιλουέτες μπορούμε να διακρίνουμε και τη σχεδιαστική φιλοσοφία, αλλά και το πώς η κάθε εταιρία προσπαθούσε να δείξει σχήματα που να εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά.

Και μετά ήρθε η παγκοσμιοποίηση και όλα έγιναν ίσιωμα και αδιάφορα…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.