Είστε εδώ

Classic Cars

Maserati 3500 GT: Ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Προς το τέλος του 1957 η Maserati έλαβε μια απόφαση, η οποία ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για τη μετέπειτα πορεία της.

Η ιταλική εταιρεία με έμβλημα την τρίαινα του θεού Ποσειδώνα πριν από 63 περίπου χρόνια αποσύρθηκε από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρότι σημείωνε τη μια νίκη μετά την άλλη. Ο λόγος ήταν ο έντονος ανταγωνισμός, καθώς στην αρένα είχαν εισέλθει σημαντικά αντίπαλα μοντέλα όπως η Mercedes 300 SL Gulling.

Στόχος της Maserati ήταν να δημιουργήσει ένα ισχυρό μοντέλο, το οποίο θα τροφοδοτούνταν από κινητήρα 3.5 λίτρων, ενώ για το σκοπό αυτό αφοσιώθηκαν όλοι οι μηχανικοί της. Έτσι γεννήθηκε η 3500 GT, ένα εντυπωσιακό grand tourer, το όνομα του οποίου δε χρειάζονται φαντασία για να καταλάβετε από που προέρχεται.

Εκτιμάται ότι αν η 3500 GT δεν ήταν τόσο πετυχημένη ίσως να είχε οδηγήσει σε ναυάγιο τη Maserati και σήμερα να αποτελούσε παρελθόν από τον αυτοκινητιστικό χάρτη.

Βέβαια βοήθησαν και οι συγκυρίες, καθώς το λανσάρισμα της 35000 GT συνεπεσε με μια περίοδο οικονομικής άνθησης. Ανάμεσα σε αυτούς που επέλεξαν τότε την 3500 GT ήταν και διάσημα ονόματα όπως o Ντομένικο Μοντούνιο, ο Ρενάτο Ράσελ και η Μιράντα Μαρτίνο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.