Είστε εδώ

Classic Cars

Land Rover: Ένα χωριό με 42 παλιά της μοντέλα (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70α της γενέθλια η Land Rover πραγματοποίησε ένα μακρινό ταξίδι στη Δυτική Βενγκάλη.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται ένα ιδιαίτερο χωρίο, το Maneybhanjang το οποίο αποκαλείται και ως η «γη των Land Rover”. Όχι, η βρετανική εταιρεία δεν έχει κάποιο εργοστάσιο της εκεί, απλά το στο εν λόγω χωρίο κυκλοφορούν 42 παλιά, αλλά καλοδιατηρημένα, Land Rover με χρονολογία γέννησης από το 1957 και μετά.

Για τους κατοίκους τα ιστορικά αυτά Land Rover τους είναι απαραίτητα λόγω των off-road ικανοτήτων τους. Ειδικά για την πρόσβαση στο χωρίο Sandakphu, το οποίο απέχει 31 χιλιόμετρα, καθώς η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι δυνατή με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Αυτό διότι βρίσκεται στα ινδικά Ιμαλάια σε υψόμετρο 3.636 μέτρων.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video ο ανηφορικός δρόμος που οδηγεί προς το χωρίο Sandakphu είναι αρκετά στενός, έχει έντονη κλίση, ενώ οι τροχοί των Land Rover περνούν πάνω από βράχια, χώματα και λακκούβες. Η θέα από ψηλά όμως προς τα Ιμαλάια σίγουρα αποζημιώνει τον οδηγό και τους επιβάτες…

Το ταξίδι της Land Rover προς την περιπέτεια ξεκίνησε το 1948 στο Σαλόνι του Άμστερνταμ, όπου παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο, ενώ σίγουρα έχει να διανύσει πάρα πολλά χιλιόμετρα ακόμα…

Σχετικά άρθρα

Υπόθεση Γκον

Η Nissan σκληραίνει τη στάση της απέναντι στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Καρλος Γκον, βάζοντας στο στόχαστρο και την αδερφή του, Κλοντίν Μπισάρα ντε Ολιβέιρα, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της.

Toyota Supra

Μάχη αναμένεται να γίνει για την πρώτη Toyota Supra που θα πουληθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς θα βγει στο «σφυρί».

Κινητήρες εσωτερικής καύσης

Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν λόγο για αφανισμό των κινητήρων εσωτερικής καύσης μακροπρόθεσμα όμως φαίνεται ότι τα κλασικά μοτέρ βενζίνης και diesel δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη όσον αφορά την εξέλιξή τους.

Volkswagen Sharan

Πιο «απλόχερο» είναι πλέον το Volkswagen Sharan σε ότι αφορά τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Ford

Η Ford έχει παράδοση στα pick-up (ειδικά στα μεγάλα) αφού, κυρίως στην Αμερική, διαθέτει μια αρκετά πλούσια γκάμα την οποία όπως φαίνεται θέλει να εμπλουτίσει προς το κάτω άκρο της.

Renault

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου γύρω από τις απολαβές του Κάρλος Γκον και τη σύλληψή του από τις ιαπωνικές αρχές οι Nissan και Mitsubishi έσπευσαν να τον απομακρύνουν από τη θέση του CEO.

Nissan Patrol

Σήμερα η Nissan διαθέτει μια αναγνωρισμένη γκάμα από SUV, ωστόσο οι ρίζες της στην εν λόγω κατηγορία εντοπίζονται στο Patrol.

Ήπια υβριδικά

Σύμφωνα με τη Valeo μέχρι το 2026 το 25% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε όλον τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κάποιο ήπιο υβριδικό σύστημα για την κίνησή τους.

SEAT

Το Arona FR που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τυχαίο, καθώς ήταν αυτό που οδήγησε τη SEAT σε ένα νέο ρεκόρ παραγωγής.

Volkswagen

Μετά τα ID, ID CROZZ, ID BUZZ και ID VIZZION η Volkswagen ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πέμπτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην έκθεση της Σανγκάης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.